Ако пловдивският съд пусне Валентин и Борислав Динкови, ние ще

...
Ако пловдивският съд пусне Валентин и Борислав Динкови, ние ще
Коментари Харесай

Десетки хора от Цалапица пред съда в Пловдив: Пуснат ли близнаците, ние ще ги чакаме!

Ако пловдивският съд пусне Валентин и Борислав Динкови, ние ще ги чакаме извън.

Това предизвестие насочиха десетки поданици на Цалапица, които пристигнаха пред Съдебната палата. Сред тях е и почернената майка на убития Димитър Малинов Атанаска Бакалова. Районният съд ще гледа настояването на прокуратурата двамата близнаци да бъдат арестувани за непрекъснато в ареста.

Те са с обвиняване за персонално укривателство, съгласно държавното обвиняване са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят натрупа на убитото момче.
„ Докога ще има всеки ден убийства? Ако бяха умъртвили политик, незабавно щяха да открият причинителя “, гневни са хората от Цалапица. Те упорстват затвор за близнаците и доживотна присъда да килъра, който още не е хванат.
Сред протестиращите пред съда е и 78-годишната баба Стоянка. Тя не е от Цалапица, само че е пристигнала в символ на съпричастност.

„ Довечера отново ще има митинг в Цалапица, началото е в 19 ч. Ще бъдем на кръговото на остарелия път Пловдив-Пазарджик “, съобщи майката на Митко Атанаска Бакалова. Утре близки и другари ще се съберат пред Районното ръководство в Стамболийски, с цел да изискат оставката на управлението, защото считат, че следствието не се е водило пълноценно.

 Близнаците Валентин и Борислав Динкови в съда

„ Убийци! Дано да не излезете и този съд да е обективен “.

С тези крясъци протестиращи от Цалапица посрещнаха близнаците Валентин и Борислав Динкови, до момента в който правосъдната защита ги водеше в залата. Пловдивският областен съд би трябвало да реши дали да ги остави в ареста.
Близнаците вървяха с наведени глави, а майката на убития Димитър щом ги видя, стисна очи и заплака.
Според прокуратурата Борислав обезпечил превозването на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, с цел да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли от горната страна строителни боклуци от близкото бунище.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР