Ако пленумът не реши за Сарафов в този смисъл, ще

...
Ако пленумът не реши за Сарафов в този смисъл, ще
Коментари Харесай

Славов не очаква ВСС за минути да реши за Сарафов

" Ако пленумът не реши за Сарафов в този смисъл, ще има правосъдно обжалване пред Върховен административен съд. Не може да се чака, че Висш съдебен съвет, изключително пленарният му състав, ще работи в границите на минути, секунди или часове. Има планувана в Закона за правосъдната власт процедура и тя изисква най-малко три дни оповестяване на дневен ред. Тезата, че при нужда са провели съвещание на прокурорската гилдия, влиза в колизия ".

Това сподели министърът на правораздаването Атанас Славов пред публицисти преди съвещанието на Комисията по правни въпроси.

При декларирана упоритост, при деклариран ангажимент за осъществяване на конституционна промяна, фактът, че до седмица две ще имаме импортиран проект за промени в Конституцията, който се отнася за основния прокурор, за неговите функционалности, не виждам никакво съображение да има такава процедура, която би трябвало да приключи чак късна есен. Не мисля, че този орган има задоволително легитимност да прави такива значими назначения. Бих призовал за институционален аскетизъм, сподели Славов.

Той разяснява и митингите против Борислав Сарафов. " Смяната е в компетенциите е на Пленума на Висш съдебен съвет. Няма по какъв начин сега да коментирам бъдещо събитие.
 Прокурорите от Висш съдебен съвет оферират да бъде открита процедурата за избор на основен прокурор
Прокурорите от Висш съдебен съвет оферират да бъде открита процедурата за избор на основен прокурор

Предложението се внася за разглеждане и изговаряне в границите на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет, планувано за 22 юни

Той отговори на въпрос за какво от специфичната работа за защита на очевидци, а от Министерство на вътрешните работи.

" Извършил съм предварителна инспекция, има предписание на прокуратурата  тя да бъде охранявана от полицията, а не от бюрото по отбрана или от Главна дирекция " Охрана ". Разпореждане на прокуратурата ", добави Славов.

Правосъдният министър разяснява пред медиите, че е задължен, когато има искане за чуване на министър да се явява в комисията. " Мога да споделя пълномощията, които мисля да упражня следващите дни, в каква посока ще бъдат. Те не могат да ми дават директни инструкции какво и по какъв начин да направя ", добави още Славов.
 Борислав Сарафов желае да знае поименно Министерство на вътрешните работи кого охранява
Борислав Сарафов желае да знае поименно Министерство на вътрешните работи кого охранява

И дали не се хаби ресурс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР