Ако планирате отпуската: Ето къде в Европа почивките са най-евтини.

...
Ако планирате отпуската: Ето къде в Европа почивките са най-евтини.
Коментари Харесай

Ако планирате отпуската: Ето къде в Европа почивките са най-евтини


Ако планирате отпуската: Ето къде в Европа почивките са най-евтини. Къде към момента може да се почива преференциално и с положително качество?
Актуално изследване на Института „ Аленсбах “
дава отговор на този въпрос еднопосочно – в България. Защото там хотелите и заведенията за хранене са на половина по-евтини, в сравнение с другаде в Европа, написа Deutsche Welle.
За германците Италия си остава
най-предпочитаната дестинация за отмора в чужбина, сочат данните от изследването. Според статистическите данни отдихът там към момента предлага и някои благоприятни условия за спестовност на средства.
За немските жители заведенията за хранене
и нощувките в Италия излизат приблизително с 5% по-евтино от тези в самата Германия. Данните са сравнявани въз основата на сведения за месец април 2024 година.
В някои други страни от Южна Европа
опциите за икономии са доста по-големи – да вземем за пример в Испания (минус 26%), Португалия (минус 32%) и Турция (минус 41%).
Най-евтино измежду сравняваните
туристически дестинации обаче е в Югоизточна Европа – в Албания (минус 54%)  и България (минус 55%), отбелязва АРД.
В България и Албания също
има голям брой хубави плажни линии, само че хотелите и заведенията за хранене не изпразват кесията, тъй като са на половина по-евтини от тези в Германия.
В Полша и Чешката република
туристите са плащали с 18% по-малко за ресторантски и хотелски услуги през март, в сравнение с в Германия, и със 17% по-малко в Хърватия и Кипър. В Гърция те са били даже с 21% по-малко спрямо разноските в Германия. Черна гора и Румъния са били още по-евтини: Там престоят в хотел и визитата на ресторант са коствали с към 46% по-малко, в сравнение с в Германия.

Който е решил да пътува на север, ще би трябвало да планува повечко пари за летния си отдих. В Дания хотелите и заведенията за хранене са с една трета по-скъпи от тези в Германия (плюс 33%). В Норвегия, която не е член на Европейски Съюз, главните разноски за отмора са с една четвърт по-високи (плюс 23%).

Сравнително на ниска цена, съгласно данните, е в Швеция. Там разноските на почиващите от Германия са единствено с 2% по-високи от тези в родината им. Най-скъпата страна за туристи обаче безспорно е Швейцария. Храната, напитките и нощувките там са с цели 49% по-скъпи от тези в Германия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР