Ако перспективата Доналд Тръмп да спечели изборите за държавен глава

...
Ако перспективата Доналд Тръмп да спечели изборите за държавен глава
Коментари Харесай

The Telegraph: Непредсказуемата и неопитна Камала Харис е по-опасна за Запада от Тръмп

Ако вероятността Доналд Тръмп да завоюва изборите за държавен глава на Съединени американски щати е предизвиквала опасения в западния алианс, то единствено си представете хаоса, който ще настъпи, в случай че конкуренцията през ноември приключи с избирането на вицепрезидента Камала Харис за идващ главнокомандващ на Америка, предизвестява Кен Кофлин в публикация за английския вестник The Telegraph, представена от " Фокус ".

" Поне с Тръмп имаме визия какво да чакаме, в случай че той успее да си обезпечи втори мандат в Белия дом. По основни въпроси, свързани със сигурността, като бъдещето на НАТО и войната в Украйна, републиканецът към този момент изложи пределно ясно вижданията си, даже и да не подхождат навръх задачите на други западни водачи ", написа изданието.

Постоянната опасност на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от НАТО, в случай че другите държави-членки не платят справедливия си дял за настоящите му разноски – дружно с изказванието му, че може да приключи американската поддръжка за Украйна – доведоха до образуването на мнение, че вторият му мандат съставлява екзистенциална опасност за бъдещето на Запада.

Декларациите на Тръмп по тези и други основни въпроси за сигурността сигурно притеглят вниманието, само че доста от тези изказвания са предопределени да генерират заглавия, с цел да подтикват акцията му, вместо да бъдат тъкмо показване на неговите възгледи, твърди създателят.

Харис, въпреки това, е " незнайна големина ".

" Хубаво е да се помни, че Харис не е имала сериозен опит във външната политика, преди да бъде определена за вицепрезидент на Байдън ", написа създателят. Демократите евентуално я натискат значително, тъй като се надяват, че съществуването на ляво насочена жена активистка в бюлетината ще им помогне да привлекат нови гласоподаватели, се акцентира в публикацията.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати не е постигнала необикновен триумф нито вътре, нито отвън страната. Харис провали Байдън в политиката за надзор на границата, допринасяйки за скока на незаконните имигранти, влизащи на американска земя. Нещо повече, тя се появи като подозрителен съдружник, като избра да пренебрегва визитата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху във Вашингтон, отбелязва създателят.

С такова криво-ляво досие всички индикации сочат, че в случай че завоюва изборите, Харис ще съставлява още по-голямо предизвикателство за западния съюз, в сравнение с Тръмп. В същото време Русия, Китай, Иран и Северна Корея сигурно ще се радват да видят такава неопитна фигура да води свободния свят. В последна сметка главната им цел е " унищожаването на западното въздействие ", обобщава Кен Кофлин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР