Ако пътувате до някой голям град в Съединените щати (или

...
Ако пътувате до някой голям град в Съединените щати (или
Коментари Харесай

Това е единствената щатска столица без McDonald`s

Ако пътувате до някой огромен град в Съединените щати (или в множеството други страни), може би сте забелязали, че на всеки ъгъл има McDonald`s. Или най-малко ще забележите най- малко една от познатите златни арки, привличащи феновете на бързото хранене. И в случай че не във всеки огромен град на света, най-малко във всяка американска столица, нали?

Всъщност в по-голямата си част, да. В 49 от американските 50 щатски столици няма по какъв начин да не попаднете в McDonald`s. Но в една столица подобен няма. Кой е този чудноват град?

Монпелие, Върмонт.

На какво се дължи това? Често считаме, че държавните столици са огромни, оживени градове, само че допълнително от половината щати в Съединени американски щати столицата в действителност не е най-големият град, написа Business Insider. Нещо повече, Монпелие е най-малката щатска столица във връзка с популацията - единствено към 7500 души. Освен че е дребна, Монпелие има политика да подкрепя локалните компании за сметка на огромните вериги, тъй че McDonald`s не трябва да го одобряват персонално. Освен това няма и Burger King.

За благополучие, в случай че доста ви се приядат пържени картофки на McDonald`s в Монпелие, не е нужно да пътувате прекомерно надалеч. Има един в прилежащия град Бар. И има и Burger King! Двете вериги са издигнати една против друга на пътя Бар-Монпелие, който свързва двата града./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР