Ако Паскал наистина се преценява като много тежък, сериозен, дългогодишен

...
Ако Паскал наистина се преценява като много тежък, сериозен, дългогодишен
Коментари Харесай

Адвокатът на Петя Банкова: Моментът беше по-скоро политически избран, отколкото фактически предизвикан

Ако Паскал в действителност се преценя като доста тежък, сериозен, дълготраен контрабандист или уредник на контрабандни канали и експлоатира контрабандни канали - трябваше да го открият къде се намира и тогава да пристъпят към реализация. Или да настъпи съответен криминогенен факт, който да провокира на момента да бъдат осъществени всичките тези дейности. Затова на мен ми наподобява, че моментът на тази реализация е по-скоро политически определен, в сравнение с в действителност провокиран от настъпили събития. Това изясни пред Сашо Диков в ефира на " Евроком " юристът на Петя Банкова - Людмил Рангелов.

Обвиненията против Петя Банкова са за присъединяване в ОПГ, която е основана с користна цел да прави закононарушения. И още едно обвиняване се повдигна в последния миг и то е по работа за това, че съгласно проверяващите по инструкции на Стефан Димитров - другият обвинен (синът на Марин Димитров), тя е сменила началника на митническия пункт Лесово. В проведената незаконна група са татко и наследник Димитрови, тя и Никола Николов - Паскал.

" Доказателствата на прокуратурата не са изключително безапелационни. На процедура най-лесното обвиняване е това за ОПГ. Десетки пъти са повдигани такива обвинявания и също по този начин десетки пъти в последна сметка се оказва, че такава група не съществува. Няма съществени доказателства и допускам, че прокуратурата го осъзнава. Това е напълно тематика на КПКОНПИ по разработка и деяние. Един от претекстовете е събитието за този Паскал. ", обясни юрист Рангелов.

Относно изказванията на Банкова, че не познава Димитрови, а след това се оказва, че се познават, юристът й сподели:

Тя дава едно ненапълно задоволително пояснение - тя е преживявала стрес в този миг. Освен това е била запитана за другарство с поредност от лица. Когато те извадят от комфорта на един почитан кабинет и те подложат на разпит, обикновено да не съобразиш тези познанства.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР