Ако отворим Инстаграм профила си и разгледаме снимките на нашите

...
Ако отворим Инстаграм профила си и разгледаме снимките на нашите
Коментари Харесай

Бари, Лисабон или Лондон през есента – а защо не и трите?

Ако отворим Инстаграм профила си и разгледаме фотосите на нашите другари, ще видим по какъв начин огромна част от тях са си качили фрагменти от почивки в близки и далечни дестинации. В днешно време да скокнеш до някоя столица на Стария континент е доста по-постижимо и елементарно, в сравнение с е било преди единствено 10 години, и към този момент доста хора избират да вършат къси, само че чести екскурзии без дълго авансово обмисляне.
 City break – що е то и по какъв начин да го практикуваме  City break – що е то и по какъв начин да го практикуваме  City break – що е то и по какъв начин да го практикуваме  City break – що е то и по какъв начин да го практикуваме
Пътуванията ни постоянно към този момент са обвързани на драго сърце, трупане на мемоари, кулинарни провокации и опознаване на нови култури и места. Този вид туризъм си има име – назоваваме го city break, което безусловно значи малко пътешестване в близки страни. Обикновено отделяме по 3-4 дни за сходни завършения, постоянно в тях е включен уикендът, с цел да не губим работни дни, а преживяването, колкото и да е малко, ни зарежда със сили, откъсва ни от рутината, среща ни с нови хора (или ни сплотява с обичаните ни) и казано в резюме – разрешава ни да презаредим батериите без да се подлагаме на дълги и тежки пътешествия.

 Щастлив странник пред най-емблематичната забележителност на Барселона Саграда Фамилия/ shutterstock eSky

Често се случва едно сходно тридневно пътешестване да се отрази извънредно благотворно на психическото и прочувственото ни положение, да ни „ проветри “ главата от тежки мисли, да минимизира резултатите от всекидневния стрес и даже да ни даде нови хрумвания и решения на проблеми, които ни тормозят вкъщи. Въобще няма да е пресилено, в случай че кажем, че късите пътувания не са някакъв каприз или глезотия, а средство, належащо за поддържане на положително въодушевление, че даже и здраве.

И защото летните завършения към този момент са на изчерпване, а душата ни копнее за още пътувания, ето няколко хрумвания за city break тази есен. Всички определени дестинации са в Европа, а полетите до тях са не повече от 4 часа, тъй че човек действително може да си завърши работата и да се озове в непозната страна в границите на един и същи ден.

 Жена се любува на невероятна панорама в Италия/ shutterstock eSky

БАРИ, ИТАЛИЯ

Не желаеме лятото да си отива, по тази причина най-лесно е да го преследваме по света. Една от най-близките със аероплан слънчеви дестинации до България е Бари, Италия – полетът е към час и даже няма да усетите по кое време сте изхвърчали и по кое време кацате. Бари е столица на регион Пулия и там се намира едно от най-важните за стопанската система на Италия пристанища. Градът в остарялата си част е цялостен със остарели здания, дребни улички, доста заведения за хранене и питейни заведения, и туристически забележителности - базиликата Св. Никола, катедралата на Бари, постройката на операта, както и, несъмнено, остарелият град Бари.

 Семейство се радва на белите къщички трули, Пулия/shuttestock eSky

Още по-хубавото е, че оттова можете да се озовете в други, още по-разкошни и красиви места в близост – Алберобело (градчето с тези къщички със странни покриви), Матера, Лече и други. Влаковият превоз в Италия по традиция е употребен доста, поддържан е, на ниска цена е и е отлично средство за напредване. Що се отнася до храната – Бари и покрайнините оферират всичко обичайно, че и от горната страна. Пробвайте локалния мед, сладко от портокалови корички и всичко друго, за което душата ви копнее – пици, паста и сладолед.

ЛИСАБОН, ПОРТУГАЛИЯ

На няколко часа повече е един от най-красивите и отдалечени от нас европейски градове – Лисабон. Това е град, за който ще ви е належащо най-малко малко авансово обмисляне, в случай че желаете да видите оптимално доста от него и покрайнините. Лисабон е ситуиран на брега на Атлантическия океан или по-точно там, където река Тежу се влива в океана. Градът е огромен, с необятни улици и тротоари, площади, а в остарялата му част ще видите (и изкачите) тези типични стръмни улички, по които се движат лисабонските шарени трамваи. Столицата на Португалия е място, което ще грабне сърцето ви, и ще желаете непременно да се върнете за повече.

 Жена се радва на слънчеви дни в Лисабон, Португалия eSky

Това, което наложително би трябвало да видите, до момента в който сте там, е площадът на търговията, замъкът на Свети Георги (на най-високия рид в града), манастира Жеронимуш, кулата Белем, както и град Синтра и рибарското населено място Кашкайш (за тях най-добре си наемете личен транспорт, с цел да сте спокойни, че ще стигнете до всяка от мечтаните дестинации без напрежение). Идете и до плажа, който ще ви впечатли с размерите си – имайте обаче поради, че океанът е постоянно леден. Легендарният трамвай 28, който минава през улиците на Лисабон от 1873 година, е наложителен – можете да слизате и да се качвате от него, където желаете по трасето. За заниманията е ясно – гмурнете се в нощния живот из остарелия град, пийте вино, яжте локална храна, слушайте фадо, качете се в някое заведение на върха на остарелия град и гледайте покривите на постройките и лазурно синьото небе. Тези мемоари ще останат с вас години напред.

ЛОНДОН, ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО

Идва есен и зима, а какво по-красиво от коледната декорация на Оксфорд стрийт! Ако планирате посещаване в Лондон, съветваме ви да е през декември – тогава ще усетите същинския британски коледен дух. Лондон е ненапълно огромна хапка за малко пътешестване, само че пък разрешава да сте стегнати в обиколките и да видите някои наложителни неща – както туристически забележителности, по този начин и изкуство и занимания. Единственият по-тежък миг е напредването от летището до града и занапред би трябвало да знаете, че Лондон е голям град, в който се пътува дълго, без значение дали с кола или метро.

Добре е отсам да си извършите проект за визитите там, защото опциите са доста. Споменаваме единствено някои от тях - Биг Бен, Тауър бридж, Хайд парк, музея на Мадам Тюсо, Уестминстърското абатство, катедралата „ Свети Джеймс “, Бъкингамския замък (през зимата е недосегаем от вътрешната страна, само че отново може да се снимате пред него и да показвате на внуците си), кулата на Лондон.

 Лондон, Англия/ материал, оповестен от странник по отношение на състезанието на eSky eSky

Британският музей е просто наложителна спирка, защото той е един от най-големите, богати на експонати и забавни музеи в света, също така входът там е свободен през по-голямата част от времето (но въпреки всичко проверете предварително). Галерия Тейт е за феновете на изкуството, защото е събирателно място за творбите на доста международни актьори. Входът там също е свободен.

Ако не ви е боязън от височини, качвайте се и на Лондонското око - 137-метрово виенско колело, от което ще ви се разкрият невероятни гледки. Ако сте с деца, заведете ги и в Природонаучния музей, с цел да видят скелети от същински динозаври, модел на наследник кит и всевъзможни други необикновено забавни неща, а по-късно дружно идете и до музея на Шерлок Холмс, намиращ се на известната Бейкър стрийт.

Що се отнася до храната и заниманията – това е вашият град. В него има безусловно всевъзможни типове кухня – от етиопска и индийска до латиноамериканска и италианска. Посетете Сохо, в случай че ви се върви по питейни заведения и пъбове, проучете и всевъзможни други благоприятни условия за слушане на жива музика или концерти – Лондон предлага повече, в сравнение с можете да видите за 4 дни.

И в случай че след тези къси, само че съдържателни хрумвания за къси пътувания, към този момент нямате самообладание да си запазите идващото странствуване, ето още малко хрумвания от нас. Най-лесният метод да се озовете в желан европейски град е да посетите още в този момент и да резервирате цялостен пакет от, с цел да се погрижите за всичко в един и същи миг.

 Соренто, Италия / материал, оповестен от странник по отношение на състезанието на eSky eSky

Да запазите едновременно полет и хотел е скъпо преимущество, което икономисва пари и време, което другояче ще изгубите в претършуване на уеб сайтове за жилища или хотели. Този пакет постоянно излиза по-евтино от резервацията на билет и място за настаняване поотделно, а и в добавка към това получавате свободата да изберете дати и часове на тръгване, както и самолетна компания, която дава отговор на вашите потребности и условия.

Ако се притеснявате, че препоръчаният в пакета хотел може да не дава отговор на условията ви, би трябвало да знаете, че всички места за настаняване в пакетите са високо оценени и особено подбрани, и част от които няма да можете да ги намерите на друго място.

пакетите на са безпределно елементарен метод да организирате малко пътешестване с няколко клика, като в допълнение можете да добавите и билети за атракции, наем на автомобил, прехвърляния или билети за спортни събития.

Разбира се, най-лесният метод да се убедите в написаното, е да ревизирате незабавно горещите city break предложения, да се обадите на другарка или обичан човек – или пък да се посъветвате сами със себе си – и да се хвърлите в идващото си туристическо премеждие. Защото няма какво да се лъжем – едно от най-хубавите чувства е, когато видиш в пощата си удостоверение за закупен билет за нова дестинация. След това ви остава единствено да броите дните до полета и да се отдадете на удоволствието от пътуването. И нали знаете – вършим го, тъй като е потребно за здравето!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР