Ако отпадне забраната за внос на украинско зърно след 15

...
Ако отпадне забраната за внос на украинско зърно след 15
Коментари Харесай

Земеделският министър: Ще увеличим контрола над вноса от Украйна

Ако отпадне възбраната за импорт на украинско зърно след 15 септември, България съществено ще завиши контрола над стоките, които влизат в страната от Украйна. Това разгласи от парламентарната естрада земеделският министър Кирил Вътев. По думите му, ще се следи най-много за тежки метали и радиоактивност.

" Темата с вноса изобщо на храни от Украйна се дискутира отдавна, освен у нас, само че и на всички срещи на министрите на земеделието в целия Европейски Съюз, както и настрана на равнище петте фронтови страни, както ги назовават в Европейски Съюз. Това е България и останалите страни, въвели възбраната. Притесненията на земеделските производители са огромни, тъй като Украйна е мощна земеделска страна. Украйна не извършва тежките условия за импорт на земеделска продукция, това е основателното терзание, по тази причина ще увеличим контрола над продукцията ", изясни Вътев.

По думите му и сега се заобикаля възбраната за вноса.

" Има импорт на изсъхнало мляко, което прави дъмпинг на нашето произвеждане, има импорт на украински слънчоглед, който влиза като румънски ", сподели земеделският министър.

Кирил Вътев добави, че ще предложения в събота зърнопроизводителите за среща.

" Очакваме през днешния ден те да ни показват техните терзания и въпроси, с цел да набележим стратегия за деяние ", сподели още Вътев.

По думите му, той като аграрни министър до момента е бил " за " удължение на възбраната за импорт, само че ще се съобрази с решението на Министерския съвет. Финансовият министър е изнесъл информация, съгласно която отпадането на възбраната няма да се отрази съществено на бранша. Ще бъдат подкрепени тези аграрни стопани, които имат потребност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР