Ако от известно време ползваш редовно маска, може и да

...
Ако от известно време ползваш редовно маска, може и да
Коментари Харесай

Как да победиш новия враг на твоята кожа - акнето при носене на маска

Ако от известно време ползваш постоянно маска, може и да забелязваш пъпки на необикновени места по лицето си. Тогава евентуално си имаш работа с „ маскне “, написа InStyle.

Както и сама може да схванеш от наименованието, става дума за акне, което е провокирано от носенето на маска. Този вид е прочут още като акне механика – форма, която се развива при прекомерно триене и търкане.

Такова може би си изпитвала през лятото, когато носиш слънчеви очила върху запотена кожа. „ Всякакво търкане може да притисне бактерии към кожата, създавайки микросълзи, които разрешават по-лесен достъп за бактерия и нечистотия, и водят до инфектиране, което провокира акне “, изяснява кожният лекар доктор Тифани Дж. Либи, помощник професор в Университетът Браун.

Подобен вид акне до момента изпитват най-вече здравните служащи, на които се постанова да носят защитни средства по през целия ден, само че до момента в който маските се трансформират в част от всекидневието на всички ни, е добре да узнаем по какъв начин да предотвратим появяването на „ маскне “.

То нормално се появява по местата, където стои маската - мостът на носа, брадичката и бузите, под формата на бели връхчета, черни точки (ако се окисляват от въздуха) или даже ожулвания, споделя доктор Енгелман.

С наближаването на лятото, когато кожата ни е още по-изложена на мокрота, пот и нечистотия, е добре да създадем следните усъвършенстване в ежедневната си рутина, с цел да преборим обривите и успокоим раздразнените сектори.
Как да се оправим с акнето при носене на маска 7 фотоси  Как да се оправим с акнето при носене на маска  Как да се оправим с акнето при носене на маска  Как да се оправим с акнето при носене на маска  Как да се оправим с акнето при носене на маска
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР