Ако оставим мобилните устройства настрана, животът ни коренно ще се

...
Ако оставим мобилните устройства настрана, животът ни коренно ще се
Коментари Харесай

5 неща, които се случват на мозъка и тялото Ви след “дигитална детоксикация”

Ако оставим мобилните устройства настрани, животът ни радикално ще се промени.

Пристрастени ли сте към вашия смарт телефон?

Проверявате ли неумишлено известията си всекидневно, ежечасно, ежеминутно…постоянно?

Проверявате ли и разглеждате ли вашия информационен поток всяка допустима секунда?

Как мислите, че това се отразява на вашите равнища на стрес? Докато прекарвате голямо количество време онлайн и на телефона си, може да се чувствате отлично за малко, само че натрапчивите софтуерни привички в действителност подхранват възприятието на тревога и напрежението.

Ето някои от аргументите, заради които би трябвало съществено да помислите дали не би трябвало да се подложите на “дигитална детоксикация ”:

1. Вие ще бъдете в унисон с това, което става към вас.

Когато сте захласнати от вашето мобилно устройство е елементарно да живеете в цифровия свят, само че по този начин не забелязвате нещата, които се случват към вас. Няма да ви споделяме, че телефоните и другите високотехнологични джаджи ви трансформират в зомбита, само че е реалност, че поради тях ние подценяваме хубостта на всекидневието и действително оставяме същинският живот да ни подмине, тъй като сме прекомерно подвластни от технологиите. Не съумяваме да усетим миризмите, гледките и звуците на живота, тъй като сме прекомерно заети да гледаме идващия епизод на обичаното шоуто или просто би трябвало да знаем какво Пешо или Тошо са разгласили в Инстаграм или Facebook тази заран.

2. По-добро другарство и диалози.

Хаштаговете и виралните видеоклипове не са действителни форми на диалог. Тук приказваме за шерването на вашата позиция с някого и чуването на неговото мнение по въпроса. Говорим за връзка лице в лице, посредством която обменяте опит и информация. Това е дълбока и смислена връзка, която се случва когато не сте погълнати от мобилното си устройство. В свят, където разговорите и гледните точки са толкоз постоянно повлиявани от другите, оставянето настрани на мобилния телефон ще ви накара в действителност да помислите за нещата, да зададете свои въпроси и да споделите личните си хрумвания.

3. Нов метод на мислене.

Промените, които настъпват в живота на хората, когато оставят настрани мобилните си устройства, са невероятни. Вероятно ще откриете, че се завръщате към правенето на неща, които сте занемарили, като да вземем за пример вашата фитнес подготовка или четенето на книги. Това са неща, които не вършиме, тъй като непрекъснато се разсейвате от потреблението на смарт телефона. Ако оставите настрани софтуерните джаджи ще видите, че ще се концентрирайте върху нещата към вас. Може би ще започнете да употребявате времето офлайн, с цел да възобновите остарели връзки или да извършите промени в кариерата си или даже да опитате нови неща, които до в този момент са били с по-нисък приоритет от Instagram, Facebook или Tweeter.

4. Подобряване на паметта.

Колко от вас помнят най-малко 3 телефонни номера наизуст? Да … тъкмо по този начин. Ние сме толкоз подвластни от нашите мобилни устройства, че даже не осъзнаваме какъв брой лошо се отразява това на мозъците ни. Помните ли едно време, когато нямаше мобилни телефони и носехме със себе си тефтерче с домашните номера на приятелите, сътрудниците и роднините си? Аз персонално знаех на изуст най-малко 5-6 номера. Отделно от телефонните номера, “изключването ” от цифровия свят ни оказва помощ и в доста други връзки, като да вземем за пример да помним по-лесно неразбираеми детайлности за хората и нещата. Това е извънредно значимо, тъй като тези “уау, не мога да допускам, че не си не запомнил това ” моменти нормално са съпроводени от смях и истории, които оказват помощ за доближаването сред хората.

5. Ще бъдете по-щастливи и по-здрави.

Ние всички познаваме това, задвижвано от технологиите безпокойствие, оня боязън, че изпускаме най-новите събития, диалози, артикули или оповестено наличие. Това може да докара до пристрастяване към Интернет (да, тъкмо по този начин, даже въпросната привързаност е към този момент научно доказана) и непотребен стрес. Когато оставите мобилното си устройство ще можете да погледнете нещата в вероятност и да се концентрирайте върху това, което е значимо в живота Ви. Ще започнете да имате по-добри взаимоотношения, да бъде по-здрави и по-щастливи. Има безчет случаи и изследвания, които демонстрират позитивни резултати, когато става въпрос за отмора от технологиите.

Изключете се за известно време и ще видите позитивни промени в живота си!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР