Ако окончателно бъдат приети предложените от управляващите промени в Закона

...
Ако окончателно бъдат приети предложените от управляващите промени в Закона
Коментари Харесай

Ще се повиши ли такса смет за столичани?

Ако дефинитивно бъдат признати препоръчаните от ръководещите промени в Закона за локалните налози и такси, такса-смет за столичани може да нарастне. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов. По отношение на въвеждането на правилото „ замърсителят заплаща ” , финансист номер едно на София разяснява, че би трябвало България би трябвало да се придържа към европейското законодателство, а не да се вършат свободни тълкования.

От какво ще зависи образуването на такса боклук?

След като през вчерашния ден депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за локалните налози и такси, през днешния ден в локалният парламент на София се заприказва и за покачване на такса боклук . Въпреки че отхвърли да уточни дали сигурно тя ще се усили на столичани, зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов изясни:

" Надявам се сред двете четения на експертно равнище да работим с народните представители и да обсъждаме разнообразни разновидности и разнообразни резултати от използването на разнообразни разновидности. Колко ще се промени такса боклук не мога да кажа, тъй като въпреки всичко зависи какво ще бъде признато от Народното събрание. Това, което е ясно какви са разноски на общината за даване на услугата и те няма по какъв начин да се трансформират. Така че същия размер средства ние би трябвало да финансираме от жителите и бизнеса ", изясни Барбалов.

Предстои ли фрапантно нарастване на такса боклук за жителите за сметка на бизнеса?

В предлагането на ръководещите е и въвеждането на правилото „ замърсителят заплаща ” при установяване на размера на таксата за битови боклуци. Барбалов уточни, че за София може да се разпредели сред броя живущи.
  По тематиката От какво ще зависи образуването на такса боклук? Предстои ли фрапантно нарастване на такса боклук за жителите за сметка на бизнеса?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР