Ако областният управител обжалва бюджета на Община Варна и съдът

...
Ако областният управител обжалва бюджета на Община Варна и съдът
Коментари Харесай

Балачев: Нека областният управител да си признае кой го притиска така, че с решенията си блокира парите на Варна | Ако областният обжалва бюджета на Варна и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до главния прокурор, закани се

Ако регионалният шеф апелира бюджета на Община Варна и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до основния прокурор на Република България за съзнателно саботиране на развиването на града. Това разгласи юрист Бранимир Балачев на конференция, извършена през днешния ден.

Балачев изясни с правни и финансови причини, че върнатите решения на Общински съвет от страна на Благомир Коцев блокират целия бюджет.

Целта на това саботиране на средствата за Варна в изискванията на най-тежка рецесия и без нито една отворена европейска стратегия за общините, е в действителност пускане на предизборната акция от страна на някои политици, разяснява още Балачев.

„ Освен напън от страна на зам.-областния шеф от Демократична България, аз зървам и дългата ръка и на други двама-Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия и Костадин Костадинов от „ Възраждане “. Техните общински съветници гласоподаваха срещу бюджета, което е доказателство, че двете партии не престават своята предизборна симбиоза от локалните избори през 2019 година, когато се оказа,че на балотажа Българска социалистическа партия има собствен претендент за кмет – Костадин Костадинов ", напомни Балачев.
Нека регионалният шеф да си признае кой го притиска по този начин, че с решенията си блокира парите на Варна, вследствие на което градът за първи път няма бюджет в средата на годината, прикани го националният представител Красен Кралев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР