Ако няма резултат от мерките за ограничаване на заразата на

...
Ако няма резултат от мерките за ограничаване на заразата на
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ако регионалните мерки не дадат резултат, ще се въведат такива на централно ниво

Ако няма резултат от ограниченията за ограничение на болестта на районно равнище, ще се вкарат нови ограничавания на централно равнище за цялата страна, съобщи пред шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

„ Вчера министърът на опазването на здравето сподели, че на този стадий има области, където има доста по-малко инфектирани и не е редно всички да бъдат третирани по един метод. За това и се даде опция на всички районни здравни инспекции, дружно с регионалните щабове да преценяват какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати. Дали това ще има резултат ще се види действително в идващите дни. Ако няма резултат, най-вероятно ще се премине към взимане на някакво централно решение “, разяснява той.

Проф. Балтов сподели, че от тази заран в „ Пирогов “ има настанени 319 инфектирани с COVID-19 пациенти, като 50% от потенциала на болничното заведение към този момент е обособен за такива заболели. „ Разбира се, потенциалът не е безконечен. Някои обаче си мислят, че като са пуснати заведенията за хранене към този момент няма пандемия и ограниченията може да не се съблюдават. Изведнъж всички станахме доста смели. С какво се промени пандемията? Да не би да стана по-лека или да има лекарство, което да лекува? Няма такова нещо. “, добави той.

По думите му нарастването на броя на инфектираните с ковид се дължи както на разхлабването на ограниченията, по този начин и на английската разновидност на COVID-19.

„ За страдание, сътрудниците от Англия се оказаха прави, че протича по-тежко при хора на по-млада възраст. Активната част на обществото са младежите сред 20 и 50 години, които най-вече циркулират и поддържат връзка между тях “, добави проф. Балтов.

„ Млади хора на по 40 или 50 година идват в доста тежко положение и се постанова да бъдат интубирани на входа на болничното заведение. Причината за това е, че множеството от тях имат доста по-сериозни обезщетителни благоприятни условия, в сравнение с възрастните пациенти, които бяха в предходната вълна. Чакат да им мине у дома, лекуват се по схеми, примерно дадени от общопрактикуващи лекари и чак когато нямат в действителност сили и виждат, че не им стига въздуха и са в тежко положение, се обаждат на Бърза помощ ", добави той.

По думите му неправилно не е лекуването, изписано от общопрактикуващи лекари, а държанието на хората, които чакат до последно. „ В момента, в който имаш признаци, не си купувай тест от аптеката, а отиди в болница. Там си направи PCR или бърз антигенен тест. Нека те прегледа експерт и да реши дали имаш потребност от рентгенова фотография, с цел да се вземат на време ограничения “, сподели още той.

Проф. Балтов съобщи, че няма да има повече зелени коридори за имунизации в смисъла, в който бяха преди.

„ Ще има тази осведомителна система, която сега потегли за записване. Това ще бъдат действително зелените коридори. Вече ви се дава час и избран пункт, където ще бъдете имунизиран. Вече няма да има опашки. В момента завършваме - на следващия ден е крайният период, най-малко в " Пирогов ", поискалите членове на секционните комисии да бъдат имунизирани и от 11 март продължаваме с хората от първа до трета фаза, изясни Балтов.

Според шефа на „ Пирогов “ би трябвало да има наложителна карантина за хората, завръщащи се от отмора в Африка, защото признаците на заболяването се демонстрират в границите на седем дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР