Ако някой ви каже, че всички от ЛГБТИА+ общността гласуваме

...
Ако някой ви каже, че всички от ЛГБТИА+ общността гласуваме
Коментари Харесай

Летникова: ПП/ ДБ обожават да спят зимен сън, когато става дума за куиър права

Ако някой ви каже, че всички от ЛГБТИА+ общността гласуваме за ПП/ Демократична България, не е правилно
От Facebook профила на Ангелина Летникова

 Видях тази фотография да циркулира из тъмните кътчета на Фейсбук. И взех решение да наруша Фейсбук диетата и мълчанието си, тъй като има някои неща, за които в случай че не си отвориш устата на време, след това ще съжаляваш цялостен живот. И ще го кажа.

Не, ДБ/ПП не са съответни съдружници на нашата общественост. Но доста хора от нашата общественост сме се скъсвали да гласуваме за тях, тъй като просто няма по-добро. Да, на изборите отново една част от нас ще гласоподава за тях.

Но е напълно неправилно да се прави манипулативен извод въз основата на една фотография, че всички от общността гласуваме за тях. Това просто не е правилно. Имаме членове на общността, които избират да гласоподават за Българска социалистическа партия (и се надяват тя да се реформира), такива които гласоподават за ГЕРБ, даже и за Вътрешна македонска революционна организация (парадоксално, само че факт), такива които гласоподават за Мая Манолова и „ Изправи се ” (впрочем, този сегмент е стабилен). Има и почитатели на Ваня Григорова (за мен - изцяло неразбираемо за какво, само че питайте лява платфора Прогрес). И един сегмент, които са се отказали да гласоподават.

И по този начин. Ако някой се опита да ви каже, че всички от ЛГБТИА+ общността гласуваме за ДБПП, това не е правилно. Това е все едно аз да кажа: всички хетеро хора гласоподават за ГЕРБ.

Сега откакто разнищих тази операция да кажа и още нещо, което е значимо.

ДБПП обожават да спят зимен сън, когато става дума за куиър права. Да, ще пуснат ЗД в ход да им умие имиджа или ще употребяват един път на хилядолетие думата хомофобия в позицията си против Луковмарш, само че това не е задоволително.

Не е окей, да вземем за пример, всички от ДБПП да оставят тази фотография да циркулира в тъмните кътчета на нета и да се вършат на ни лук яли, ни лук мирисали, тъй като това подсказва боязън от разискване на тематиката. Какво? Хвана ви боязън, че една част от нас гласоподава за вас ли? Че ние гласуваме за вас, без значение какво се случва на политическата сцена от години? Независимо че сложихте вещицата от Инициатива правораздаване за всеки, който е хетеро - Грета Ганева, която говореше за,,джендър идеология’’, персонално канена от Христо Иванов да съставлява Да, БГ, без значение от Марто Алелуята - великият,,икономист’’, а в действителност евангелист и християнфундаменталист, който промотира,,шествие за християнското семейство’’, без значение от Бисер Русимов и Константин Бачиийски, без значение то Кирил Петков, който споделя в Нова ТВ, че е срещу гей браковете и е закостенял, без значение от това че от Политическа партия нарекоха Демократична България,,меки дипломатични китки’’.

Естествено че гласоподавам за ДБПП. И несъмнено че когато става дума за ЛГБТИА+ права и изразителност ще подлагам на критика тях. Не ГЕРБ. Не Движение за права и свободи. Не Вътрешна македонска революционна организация. Аз не съм гласоподавател на тези партии. Аз желая да се приказва по-адекватно за проблемите свързани с: убийствата в Борисовата, неналичието на закон, който да ни пази от върлуващите нацита по улицата и така нататък

Всъщност напълно на скоро Върховен касационен съд взе позорно решение, с което отхвърли правото на транс хората да сменят имената си по документи. В Демократична България е фраш с юристи. Да видяхте някои от проминентните им светила да заеме позиция обществено в отбрана на транс хората? Не. Да видяхте някой от ДБПП на митинга за правата на транс хората пред Съдебната палата? Не.

Така че използването на една фотография, с цел да се напише подправения разказ, че ДБПП били супер съдружниците на моята общественост и че всички, видиш ли, гласуваме за тях, е операция. Да, някои гласуваме за тях. И ги подлагаме на критика. Независимо от партийните ботове и зомбита, които ще изясняват, че всяка рецензия към ДБПП била вода в мелницата на ГЕРБ.

Но до момента не съм видяла Кирил Петков на Прайда. Нито съм чула от Асен Василев да промъца нещо за решението на Върховен касационен съд. Камо ли адвокатските светила на Демократична България. А фактът, че оставиха тази фотография да се подмята в най-гнусните уеб сайтове в нета, без да похвалят това самоуверено момиче - излязло с флага в Пловдив, където постоянно почупват от пердах всякакви гей момчета на Младежки рид, оставям на страна.

Ясно ми е, че Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и Възраждане ще употребяват нас и неналичието ни на права като трамплин да съберат гласове.

Въпросът е за какво ДБПП не се научиха да вършат същото, само че с позитивен знак.

В този смисъл, аз нямам доверие на тази коалиция. И нямам доверие, че те ще се опълчват на решението на Върховен касационен съд или че ще спомогнат за узаконяване на гей браковете или ще изготвят закон за ащита от хомофобията в другите й форми. Чух към този момент за дребния и междинния бизнес и корупцията. Слушала съм тези мантри и преди.

Но когато едно знаме на дъгата се вее в твоя поддръжка, можеш да вдигнеш очи от листа, който четеш, да погледнеш това знаме и да кажеш - о, имаме и такива гласоподаватели, благодарим ви за поддръжката и да ги отчетеш. Защото мнозина от нас са в България и търпят този кучешки живот.

Но вместо това вие слагате открит съидейник на Възраждане за лидер на листа в  Бургас.

Санитарният най-малко за народна власт, babes, и вие не го владеете.

Правата на индивида си остава мръсна дума.

Ах, да. За партийните секретари и ботовe - да, да, ще гласоподавам за тях, уви. Защото са най-малкото зло и просто не виждам по-добър вид сега. Защото има макак или по какъв начин беше там...

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР