Ако някой в държавата иска 50 на сто увеличение на

...
Ако някой в държавата иска 50 на сто увеличение на
Коментари Харесай

Василев за културните дейци: Не виждам за какво протестират

Ако някой в страната желае 50 на 100 нарастване на заплатите при пет % планувана инфлация, това явно няма да се случи. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев във връзка митингите на заетите в бранш " Култура ", предава Българска телеграфна агенция.

В Народното събрание Асен Василев се срещна с ръководителя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев за уточняване на графика, по който ще бъдат признати законопроектите, свързани с бюджета за следващата година.
" Бюджетът за просвета е повишен доста по отношение на предходната година - над 50 млн. лева са за театрални изкуства и с 28,5 млн. лева за музеи, читалища и библиотеки. Не виждам защо стачкуват ", сподели министърът.

По-рано през днешния ден под наслов " Народ без просвета е народ без бъдеще! " културни дейци от София и страната стачкуваха пред постройката на Министерството на културата с претенции за законови промени, които да подсигуряват нарастване на бюджета за просвета.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР