Ако някой, теоретично казвам, би ми възложил кампанията на добрите

...
Ако някой, теоретично казвам, би ми възложил кампанията на добрите
Коментари Харесай

Диана Дамянова: За изборите, без сарказъм

Ако някой, теоретично споделям, би ми упълномощил акцията на „ положителните сили ” за идния вот…..

Готино е да си философствувам, тъй като нито те биха ми предложили, нито пък аз бих приела, заради към този момент потвърдена несъответственост в характерите, само че въпреки всичко в случай че бих се оказала в това бих направила следното:

1. По отношение на сглобката – Опитахме, доста вярвахме, че би било допустимо да повлияем на процесите от вътрешната страна, тъй като казусът с липса на правдивост и липса на правораздаване е същинският проблем, който стопира страната. И макар че знаехме, че да превземеш от вътрешната страна крепостта на мафията е на практика невероятно, опитахме. Не стана! Те не се дадоха, ние нямахме задоволително добра тактика и самообладание. Може би направихме неточности, доста, доста неточности, само че установихме, че единствено с готовност не се получава. Процесите за завладяване от вътрешната страна са доста сложни, даже невъзможни, най-малко се оказаха невъзможни за нас. Но ние опитахме.

2.Загубихме огромна част от хората, които ни подкрепяха, тъй като те не оправдаха този опит – да борим системата от вътрешната страна. Може би ще загубим още повече от това, че не обяснихме и не признахме същността на неуспеха си. Но тъжната истина е, че сме били обречени. Армията на статуквото е по този начин подредена, че не може или най-малко е доста мъчно, да бъде завладяна от вътрешната страна. Сигурно и неналичието ни на опит и нашето мечтани да реализираме бърз триумф, несъмнено те са дали негативен сигнал към гласоподавателите си. Поемаме виновността за грешките си и признаваме – с нашите средства и благоприятни условия, завладяване от вътрешната страна не бе допустимо

3. Незабавно прекъсване на поддръжката за съмнителни човеци като главсека, поддръжка която отръфна огромна част от хората и изложение на вяра и цивилен напън за изговаряне на способените институции.

4. Незабавно прекъсване на рефрена „ изборите няма да бъдат почтени ”. От такава акция имат изгода единствено герб и дпс, отчасти бсп и възобновление – т.е. партиите с твърди електорати. Меката външна страна на Политическа партия, която е и главната част от гласуващите за тях, има потребност от точно противоположното – активизиране на гражданска сила за управление на вота, оказване на цивилен надзор от доброволци за блокиране на купения избор, надзор върху институциите и превантивно оповестяване тук-там, където има заплаха от платен избор, блокиране с жители на ромските и други сериозни секции, дублирам проведен цивилен надзор. Ако нямаме служби, то имаме жители. Също, чудесна е концепцията за външни наблюдаващи, само че та е нож с две остриета, тъй като интелигентният гласоподавател на Политическа партия не би желал да бъде третиран като жител на третия свят.

5. Усмихване на Кирил Петков. Връщане на оптимизма и чара му. Поставяне в устата му на тези, които изясняват грешките, само че и стремежите и очакванията. Изваждане на сабрутевци и искренмителци и настимир /по други причини/ от представителите на акцията. Тези хора нанасят вреди, те провокират смях у гласоподавателя и в случай че спояват 5 процентното ядро, то разпадат 60 процентната външна страна.

6. Разказът за 121 депутата да бъде сведен до нула. В политиката би трябвало да се прави разлика сред действителното и вероятното. Да, мъчно е да се дава отговор на въпроса…. Ама с кого бихте… откакто сме станали неприемливи за всички, само че би трябвало да се откри рационален мотив с отговори на тези въпроси.

7. Тезата ГЕРБ и Движение за права и свободи са едно и също, владеят държавното управление и службите и тн, въпреки и изцяло вярна, изисква отговор на въпроса: „ къде бяхте като правихте ремонта на Конституцията ”, щото още тогава Пеевски ви сподели, че ще става все по-хубаво. Тук признанието… ами ние не чакахме толкоз скоро избори.. е ахмашко и единствено демонстрира, че не ставате. Което ми се коства, че не трябва да се признава, най-малко не тъкмо в този миг. Защо не ги наричахте мафия, до момента в който се наричахте с благи имена е също въпрос, който желае отговор.

8. И най-после, спадът който демонстрира социологията не е съдбовен, въпреки че е двоен, по отношение на общия общ брой от 2021 година. Но една положителна, сплотяваща, умерено анти и повече про акция, сигурно може да върне най-малко част от „ отклонилия се ” гласоподавател. Ама вие това го знаете по какъв начин се прави… споделям го шлагерно. Сигурно отново ще доведете американски специалист, който и против 100 000 $ не и могъл да покаже къде е на картата България и ще очаквате той да ви направи „ удачните ” послания. И ще рецитирате детските градини и пенсиите до цялостно посиняване. И отново няма да проработи, но най-малко ще сте пробвали. И това е нещо.

Диана Дамянова

(Текстът е от фейсбук страницата на автора)

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР