Ако някой се притеснява от срещата на президента на Република

...
Ако някой се притеснява от срещата на президента на Република
Коментари Харесай

Пендаровски след срещата с ОМО „Илинден“: Ако не са доволни, да отидат в Страсбург

Ако някой се тормози от срещата на президента на Република Северна Македония с македонци на всички места по света, това е различен въпрос и не е мой проблем или не би трябвало да е наш проблем. Няма предистория в срещата. От Сдружение ОМО Илинден Пирин просто желаеха да ме видят – сподели Пендаровски.

На репортерски въпрос дали ще отстоява правата им като държавен глава, като се има поради, че българската страна ги отхвърля, Пендаровски сподели, че това е един от въпросите, които са обсъждали с формалните лица.

Казах им, че ги одобрявам и желая да чуя страданието им, в случай че имат проблем в бъдеще ще се забележим още веднъж, само че не очаквайте, че ще наредя на българската страна, държавно управление, съдилища да създадат нещо в условия на правата.

Защо? Институциите на Република България дават отговор за българските жители. Ако не са удовлетворени, им споделих, че имат право да се извърнат към интернационалните съдилища. Съгласно нито една норма на интернационалното право не би трябвало да се въвличам в отбраната на правата на българските жители. Това е в сходство със съглашението от 2017 година И противоположното, за българите, живеещи в Северна Македония, аз давам отговор, македонското държавно управление, македонските институции, македонските съдилища. Ако не са удовлетворени от нас, отиват в Страсбург или в интернационалните организации, които се занимават с правата и свободите на индивида. Това са разпоредбите. Казах им, че мога да ви неистина и да групирам популистки точки, само че това ще е машинация от моя страна - сподели Пендаровски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР