Ако някой от ДПС бъде поканен за министър, няма да

...
Ако някой от ДПС бъде поканен за министър, няма да
Коментари Харесай

Пеевски: Ако някой от ДПС бъде поканен за министър, няма да приеме

А ко някой от Движение за права и свободи бъде поканен за министър, няма да одобри. Това   сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Това си е отговорност на господин Главчев. Движение за права и свободи, в случай че някой бъде поканен, няма да одобри “, уточни той, запитан по какъв начин вървят консултациите за държавно управление и има ли визия какви хора се търсят за министри, както и някой от Движение за права и свободи канен ли е.

Попитан за какво, Пеевски посочи: „ тъй като не желаеме “.

„ След изборите ще решим към този момент какво ще вършим, дано да забележим кой какъв брой ще вземе, хората на кого ще гласоподават доверие, добави Пеевски. Според него е рано да се приказва. Не може да предопределяме вота на гласоподавателите “, уточни той.

Помолен да разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов,

че даже двете партии дружно да имат 150 депутати след изборите, отново няма да създадат държавно управление единствено от двете обединения, Пеевски уточни, че е рано да се приказва за резултати от изборите, дано хората да решат. „ Може да имаме пък 161 и тогава ще мислим още веднъж “, добави той.

На въпрос гледат ли към евроатлантическо болшинство във формата като до момента – плюс " Продължаваме промяната-Демократична България ", Пеевски сподели: „ Мисля, че то беше такова до момента. Само сътрудниците се пробват някак си да не помнят тези девет месеца, те са незабравими, така че няма по какъв начин да ги не помнят “.

Относно това има ли спомен кой тъкмо е предложил текстовете в Конституцията, касаещи служебния кабинет и лицата, които могат да бъдат назначавани за министър председатели, Пеевски уточни, че е ясно кой го е предложил.

„ Вие виждате подписите, на Христо Иванов и компания “, добави той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР