Ако някой мисли, че това е приятно задължение да събираш

...
Ако някой мисли, че това е приятно задължение да събираш
Коментари Харесай

Цитат на деня: Срещата с Ердоган във Варна не е за приказки и пиене на шербет

Ако някой мисли, че това е прелестно обвързване да събираш Туск, Юнкер и Ердоган на вечеря - мисля, че или е неотдавна в политиката, или не схваща нещата ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка идната среща във Варна, планувана в края на март сред ръководителите на институциите на Европейски Съюз и президента на Турция Реджеп Ердоган. По думите на Борисов срещата " ще бъде доста тежко тестване за всички нас ".

" Това е извънредно тежка, натоварена с упования и напрежение среща. Доколкото познавам президента на Турция, нашите водачи, а и мен самия, ще бъдат сложени въпроси, които надалеч не мисля, че ще се разберем по всички тях. Това не е вечеря на другари, които се събират да си побъбрят и да пийнат шербет. Това не е нещо, което всеки може да направи в днешно време ", добави Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец президентът Румен Радев посъветва премиера " ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет ".

Борисов също така заяви, че във Варна ще се състои среща на франкофоните в Европейски Съюз, отдадена на Балканите. Борисов посочи пред български публицисти в Брюксел, че предлагането е получил през днешния ден от министър председателите на Люксембург, Белгия и Франция. Колкото повече познават Балканите, толкоз по-лесно и бързо по-късно ще настъпят доста позитивни процеси за целия район, разяснява Борисов, който взе участие в неофициалния Европейски съвет през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР