Ако някой мисли, че така ще спечели изборите, дълбоко ще

...
Ако някой мисли, че така ще спечели изборите, дълбоко ще
Коментари Харесай

Йотова към кабинета Денков: Не МВР ще спечели следващите избори

" Ако някой мисли, че по този начин ще завоюва изборите, надълбоко ще бърка и ще се кае единствено след един месец. Не Министерство на вътрешните работи ще завоюва идващите локални избори ", разяснява вицепрезидентът.

" Аз осъзнавам, че прецизно си съблюдават предписанията от партийното заседание на " Продължаваме промяната ". Очевидно това е техният метод. Очевидно по този начин са решили да вършат политика. Очевидно това е методът, с който ще се опитат да вършат държавно управление и в идващия стадий, когато има ротация или няма ротация ", уточни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът разяснява и верашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се усилват цените на електрическата енергия до идната година. " Това значи, че те имат един много пай мироглед, т.е. те считат, че след няколко месеца държавно управление няма да има, а след тях към този момент другите да берат грижа ", уточни Йотова.

Тя прикани държавното управление да се концентрира върху значителните проблеми на хората - галопираща инфлация, пълзящи нагоре цени на горивата, по какъв начин младежите ще посрещнат 15 септември.

" Вместо безумните решения и безумните оферти, които се вършат и одобряват в Народното събрание, фактически да се съсредоточим върху това, което би трябвало да се случи ", сподели Йотова.

" Войната оповестена на президентската институция от страна на държавното управление, несъмнено за някой има значение, само че за българския народ няма ", уточни още вицепрезидентът.



Илияна Йотова откри в Свищов електроцентрала за произвеждане на електрическа и топлинна сила от отпадна биомаса на " Свилоза " АД. Тя дефинира инвестицията като една от редките положителни вести за протичащото се в страната. 

" От няколко десетки години не се е случвало такова огромно събитие, обвързвано с огромната политика за зеления преход, съблюдаване на екологичните правила, кръговата стопанска система, основаването на нови качествени работни места, сполучлива непозната инвестиция и всичко това взето дружно ", уточни вицепрезидентът.

Вчера основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подаде оставка. В изказване пред медиите той уточни, че е подложен в обстановка, в която не може съзнателно да извършва отговорностите си. " Настоящото управление на Министерство на вътрешните работи няма воля да продължи битката за правда ", сподели той и добави, че претекстовете, с които вътрешният министър Калин Стоянов изиска оставката му, нямат никакво съображение.

На 23 август стана известно, че министърът на вътрешните работи е изпратил стимулирано искане до президента за промяна на основния секретар. Ден по-късно в позиция до медиите Румен Радев зяяви, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните. Вчера от прессекретариата на президента осведомиха, че е изпратен формален отвод за освобождението на основния секретар. Съгласно закона се чака президентът Румен Радев да се произнесе във връзка с подадената от основния секретар на Министерство на вътрешните работи оставка. Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров на поста на 6 август 2021 година.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР