Ако някой иска да се изправи успешно срещу сегашния президент,

...
Ако някой иска да се изправи успешно срещу сегашния президент,
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Идеалният президент би бил...

Ако някой желае да се изправи сполучливо против настоящия президент, изключително при съществуване на кандидатури в десния набор, тези претенденти не би трябвало да потеглят „ на нож “ един против различен и да се изправят един против различен, акцентира преподавателят. По думите му задачата на десните претенденти би трябвало да е превъзмогването на първия рубеж – първия тур на президентския избор.
Това мнение изрази проф. Росен Стоянов, учител по политически връзки в Нов български университет.

Ако погледнем качествата на тримата съществени претенденти и си представим предполагаем сборен облик, то това би бил идеалният претендент, означи Румен Стоянов пред БНР.

„ Т.нар. десни се удивлявам, че си противостоят един против различен първоначално. Това отблъсква. “

Проф. Стоянов открои парадокса на директния избор на държавен глава и лимитираните пълномощия на този пост. Според него би трябвало да се мисли за корекции в тази посока, в противоположен случай постоянно ще бъдем очевидци на това да слушаме обещания, които са нерелевантни към позицията на президента.

„ Може би още веднъж ще отидем към това, което постоянно ни е спасявало – прочувствения избор “, предвижда Румен Стоянов.

България има потребност от теория, освен от визионерство, от така наречен харизматични водачи или месии, съобщи той.

Политическа групировка, която успее да изкара на напред във времето теория и съумее да я опише разбираемо на гласоподавателите, ще успее да направи добър актив и да победи в последна сметка, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР