Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и

...
Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и
Коментари Харесай

Асен Василев в записа: Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев

" Ако някой желае да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (има се поради подготвеност да се изринат хората на ГЕРБ), дори и да го гонят юридически, аз персонално ще имам срещу този човек да е министър ". 

Тези отвратителни думи са на същия Асен Василев от записа на съвещанието на Националния съвет на Политическа партия, публикувани от радоснит Василев, чиято достоверност не е отречена.

 

Проектоминистрите на ПП-ДБ, които се чака да попаднат в кабинета " Денков Габриел ", се избират на правилото " в случай че не пусне кръв, не става "!

И това не е филм на ужасите. А изцяло действително изискване или по-скоро цедилка, през която мощните фигури в " Продължаваме промяната " прекарват хората, на които считат да поверят ръководството на страната.

На всички тях ще бъде или към този момент е била сложена (ако към този момент има такива, които са приели да вземат участие в ротационния кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) една доста, доста специфична задача.

А точно в границите на 2 седмици от момента, в който държавното управление на Николай Денков и Мария Габриел проработи, службите и изобщо цялата държавна администрация да бъде радикално прочистена от фрагментите на ГЕРБ и на президента Румен Радев.

Това стана ясно от цялостния запис на Националния съвет на " Промяната ", който някогашният им народен представител Радостин Василев популяризира в петък.

" Срокът може да се бутне и до 12 месеца (има поради ротационния период - б.р.). Това ще ни разреши да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президента по места... Чистката е говорена с всички, които желаят да стават министри - законно, нелегално, би трябвало да изгонят всички шефове на Дирекции и шефове на районни структури и организации (на ГЕРБ, разбирай). Първите две седмици (след като държавното управление Денков-Габриел заработи). Което ненапълно ще затапи приказките, че сме създали коалиция с ГЕРБ ", декларира Асен Василев.

По-нататък в аудиозаписа на съвета, провеждан в нощта на неделя против понеделник, още един път става дума за подготвяната чистка в администрацията на фрагменти на ГЕРБ, без значение със законни или противозаконни средства.

" Ако някой желае да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (има се поради подготвеност да се изринат хората на ГЕРБ), дори и да го гонят юридически, аз персонално ще имам срещу този човек да е министър ", са думите на Асен Василев. 

" Слушах встъпителното слово на Асен Василев и се стъписах, написа във Фейсбук Михаил Иванов, някогашен консултант на президента Желю Желев по етническите въпроси. Цитирам:

 

„ Аз мисля - споделя Василев, че този период (при вид държавно управление с ротация, б. м.) може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни разреши фундаментално да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президентството по места и да свършим някаква работа с еврозоната и Шенген, нали, и с проекта за възобновяване... С много огромна доза на сигурност, че еврозоната, и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които желаят да става министри, че законно-незаконно би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции и шефове на районни структури и  на организации - първите две седмици. Което ще затапи, че ние сме правили коалиция с ГЕРБ. “

 

Това изявление е диагноза. Това е ултра-нео-болшевизъм. И дано никой да не ме убеждава, че народна власт може да се построява с болшевишки способи.

 

С това си изявление Асен Василев демонстрира, че неговото присъединяване в ръководството на България е неприемливо.

 

България е в заплаха. От една страна последователят на путинския режим военачалник Радев е открил еднолично ръководство. От друга страна настъпват  парламентарните партии, които поддържат путинския режим: „ Възраждане “, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ. От трета страна се договаря за състав на държавно управление, в което основна роля ще играят необолшевики като Асен Василев.

 

И това се случва на фона на войната в Украйна, където следва огромен конфликт, който ще докара до нови неизброими жертви, опустошения и премеждия.

 

Затова за кой ли път ще повторя: Спасително за България ще бъде съдружно постоянно държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, чийто състав бъде избран на паритетна основа и с подписано съдружно съглашение. Формулата на ротация сред акад. Николай Денков и Мария Габриел е добра - тя подхожда точно на паритетния принцип. Още повече, че те по този начин поемат в задатък отговорността за съставянето на кабинета. Да им пожелаем триумф ".



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР