Ако някой е тръгнал да става кмет на София като

...
Ако някой е тръгнал да става кмет на София като
Коментари Харесай

Георгиев: Бюджетът не е на Фандъкова, той е за София

Ако някой е тръгнал да става кмет на София като изяснява, че бюджетът на София не е значим, поучавам го да се върне час по-скоро, с цел да не се излага повече. Все си мислех, че за четири години нещо ще се промени в микроклимата на Общинския съвет. Мислех си, че откакто над 60% през последните две години от решенията сме дали своят вот дружно с Демократична България, че разсъдъкът надвива. Уви следва да чуем още от рецензиите, които в случай че извадя разпечатките се повтарят едно към едно три години обратно. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев по време на откриването на постоянното съвещание на Столичен общински съвет, предава БГНЕС.

“Бюджетът не е на Йорданка Фандъкова. Той е квалифициран от нея. Той е за София и ще се ползва най-малко до февруари или март месец, когато най-рано идващият Общински съвет може да одобри идващия бюджет. Фактът, че през днешния ден на 14 септември обсъждаме годишния бюджет за 2023г. е задоволително доказателство са това ”, добави Георгиев. “В опит да бъдат открити какви ли не оправдания, чух че бюджетът не бил показан задоволително ясно на всички групи. Проведоха се срещи и представяния на бюджета от екипа на кмета с всяка група по настрана. На второ място тук имаше публично разискване. Преговори са водени от всички нас - от Йорданка Фандъкова и нейния екип, от мен, от управлението на групите, а през вчерашния ден организирахме следващия ексклузивен председателски съвет за бюджета ”, разясни той.

Георгиев запита сътрудниците си за какво няма да поддържат нарастването на заплатите на артистите в случай, че има средства, обезпечени посредством от финансовата дисциплинираност наложена от кмета. “На второ място - 100 км канализация е огромна вест. Ако за вас е рационално улиците да останат разкопани, в случай че си коства да оставите домовете на хората разкопани, за нас не е по този начин ”, безапелационен е той. “2200 деца не могат да влязат в новите здания на всички региони на София според разпореждане 108 от 9 август 2023г. ”, сподели Георгиев и посочи, че всяка група разкрита след 1 януари, разноските за нея, се вършат за сметка на бюджета на общината. Защо сте срещу да увеличим средствата за детски градини от 3 млн. лева на 5 млн. лева? ”, запита Георгиев.

Той разяснява, че общинските съветници от Българска социалистическа партия и Демократична България са подкрепили бюджет в комисия, а на постоянно съвещание не са. Георгиев се усъмни, че може би им е оказан напън, само че ги прикани за отговорност и мисъл за София.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР