Ако някой е смятал, че с отстраняването на Иван Гешев

...
Ако някой е смятал, че с отстраняването на Иван Гешев
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Ако Гешев ще прави партия, да побърза

" Ако някой е считал, че с отстраняването на Иван Гешев прави нещо като правосъдна промяна, в този момент ще види истината в очите - че много мощни ползи – корпоративни, олигархични, политически, са си платили за контрола в един или различен аспект на българското правораздаване и не имат намерение да се отхвърлят от този надзор ”. Това сподели за предаването " Офанзива ” политологът Огнян Минчев.

Относно настояванията на ПП-ДБ Сарафов да подаде незабавно оставка, Огнян Минчев разяснява, че се разгаря съперничеството за това по какъв метод ще се упражнява контролът върху Темида.

  " Контролът върху българското правораздаване е тематиката, по която се водят най-съществените борби понастоящем. Съперничеството ще продължи ”, разяснява Минчев.
 
" Изборът на Сарафов, от позиция на реформистките сили, не е законен, заради повода, че хората от екипа на Гешев не би трябвало да се кандидатират за тази служба. Реформирането на българската прокуратура не може да мине през вътрешна ротация на досегашния екип на Гешев ”, каза Минчев.

Относно отхвърли от имунитет на Кирил Петков, Минчев разяснява, че това е апел към Борисов също да се откаже от своя имунитет. А Борисов би направил това, в случай че има гаранции, че във висшите етажи на прокуратура ще бъде преодоляно това желание на Гешев да възобнови следствието по " Барселонагейт ” и други каузи, свързани с ръководството на Борисов.
 
" ПП-ДБ могат да понесат най-тежките репутационни вреди, в случай че се окаже, че тяхната позиция не е безапелационна по отношение на имунитетите, в случай че тръгнат на компромис. Не мисля, че за ГЕРБ и Движение за права и свободи това ще има необикновен репутационен проблем, или вреда ”, разяснява Минчев. 

" Ако Гешев желае да прави политическа кариера, би трябвало да побърза, да я стартира ”, счита още Минчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР