Ако някой човек в държавата е бил наистина информиран, това

...
Ако някой човек в държавата е бил наистина информиран, това
Коментари Харесай

Ако някой в държавата е бил информиран за изгонването на дипломатите, той е Румен Радев: Божанков

" Ако някой човек в страната е бил в действителност осведомен, това е президентът Румен Радев и неговата реакция е безусловно нелепа ". Това сподели в предаването " Твоят ден ” на NOVA NEWS  Явор Божанков от Българска социалистическа партия за изгонването на 70 съветски дипломати.

" Да каже той, че се надява това решение да е било премислено, да имало задоволително обстоятелства. Ами той е осведомен с всички тези обстоятелства и не знам за какво и с какви очи може да показва такива тези ”, уточни Божанков. От коридорите на Народното събрание той подсети, че отчетите на службите са били изслушани по искане на Българска социалистическа партия, и уточни: " В това, в което се убедих е,че има кръг от хора, които са знаели за това решение. Да, мин-председателят, Външно, и да, президентската институция ".

На въпрос значи ли това, че Румен Радев е излъгал, като е споделил, че няма информация, Божанков разяснява: " Търся най-меката дума, може би шокиран от тази реакция, тъй като представители на президента в този Консултативен съвет са били там. И най-много шефът на администрацията на президента  Димитър Стоянов е бил съответно осведомен за целия проблем ".

Депутатът не отговори съответно на въпроса дали ще поддържат Политическа партия за нов парламент в границите на това държавно управление при различен канидидат за министър председател, друг от Кирил Петков, да вземем за пример в случай че номинацията е на Асен Василев или Никола Минчев. А за изискването, което сложи Българска социалистическа партия за връщане на масата на диалози с Политическа партия след проблема с съветските дипломати, изясни:

" Няма тракане с крайник и слагане на условия. Въпросът е кардинален. Дори и нашата реакция да звучи последна. В момента би трябвало да предложим нещо друго. Същият кабинет значи да кажем на обществото, че ние не сме позволили никаква неточност. А имаше много пропуски. ”

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР