Ако някога сте си мечтали за тройка, за среща със

...
Ако някога сте си мечтали за тройка, за среща със
Коментари Харесай

Ето какво говорят сексуалните ви фантазии за вас самите

Ако в миналото сте си мечтали за тройка, за среща със сексапилен чужд, който ви връзва с белезници за леглото, или за сътрудник, който ви приказва мръсотии по време на половия акт, не сте сами.

Изследователят Джъстин Лемилър от института „ Кинси “ е интервюирал 4175 американци по отношение на техните полови мечти. При това особено за своята книга Tell Me What You Want (кажи ми какво искаш). Какво тъкмо открива? Ето какво споделя Лемилър пред Insider.

Според него е невероятно да генерализираме евентуалните мотивации за съответна полова фикция, защото двама души могат да копнеят за нея по изцяло разнообразни аргументи.

„ Нашите мечти са извънредно комплицирани и степента на изтъкване и фокуса върху секса се разграничават от човек до човек, защото това, което намираме за еротично (или което ни възбужда) е извънредно друго за всеки “, изяснява Лемилър.

Неговото проучване обаче открива няколко припокриващи се фактора, заради които хората фантазират. Често прочувствените потребности са свързани с това, което намираме за секси.

Ако фантазирате за романтика и пристрастеност, най-вероятно се страхувате от занемаряване

Емоционалните потребности могат да се проявят във фикция, която е извънредно сантиментална и буйна.

Лемилър споделя, че хората, които се опасяват от занемаряване и се борят с обезпокоително привързване, са „ по-склонни да имат сантиментални и буйни мечти, защото се пробват да успокоят в себе си възприятието на неустановеност. “

Когато мечтаят за човек, който ги обсипва със пристрастеност и обич, те могат да се провиснал и да се концентрират върху половата приятност, добавя той.

Ако фантазирате за тройка със своя сътрудник, евентуално жадувате за внимание

По време на своето проучване Лемилър открива, че една от най-често срещаните мечти е тази за тройките.

Когато хората мечтаят за тройка със своя сътрудник и различен човек, то това най-често се дължи на обстоятелството, че те желаят цялото внимание да е върху тях.

Ако някой фантазира за тройка с друга двойка, то той най-вероятно жадува за премеждие, а не за внимание.

Ако желаете да бъдете доминирани в спалнята, най-вероятно копнеете да изгубите надзор

Подчинението (или желанието да бъдете доминирани от своя секс партньор) е друга известна фикция – и при мъжете, и при дамите, споделя Лемилър.

Често тази фикция се включва към акронима БДСМ - субкултура, основаваща се на еротичния продан на власт, нетрадиционни форми на полови връзки, основани на ролеви игри на владичество и послушание.

Защо хората фантазират, че сътрудниците им ги преобладават? Най-често срещаната причина за това е, че по този метод те се усещат обожавани, защото индивидът насреща им показва, че е притеглен към тях по един неудържим и неизпълним метод.

Хората, които изпитват тревога, обвързвана по една или друга причина със секса, също клонят към сходни мечти, защото по този метод те дават цялостен надзор над другия и се отърсват от напрежението, асоциирано с половия контакт, както и от упованието, че би трябвало да покрият някакви изкуствено наложени стандарти.
„ Смята, че доста хора намират подчинението за изключително освобождаващо преживяване, което им разрешава да излязат от главата си и да се насладят на момента “, изяснява Лемилър.

Ако имате възприятието, че половите ви мечти са табу, то вие сте отворени към нови неща

Твърдението, че зад половите мечти на всеки един от нас се крият дълбоки психически аргументи, е неправилно. В своето проучване Лемилър открива, че хората, които постоянно фантазират или чиито мечти са по-голямо табу от тройка и БДСМ, просто имат по-богато въображение и са по-отворени към новите неща (за разлика от тези, които фантазират по-малко).

Хората, които са по-отворени към нови преживявания, „ фантазират по-често за съвсем всичко, в това число в действителност необикновени и странни сюжети “, добавя Лемилър.

От психическа позиция тук не се крие някакъв по-дълбок проблем, безапелационен е той – „ просто значи, че тези хора обичат да мислят доста. Затова би трябвало да бъдем малко по-внимателни в случаите, когато споделяме, че нашите мечти крият някакъв по-дълбок смисъл, тъй като от време на време това просто не е по този начин “.

Хората, които са по-възрастни, нормално имат повече полови мечти

На последно място, Лемилър открива, че хората, които са в 40-те или 50-те и които са в сериозна моногамна връзка, фантазират по-често от по-младите.

Причината за това е ясна – те просто желаят да излязат от рутината на своя полов живот и да опитат нещо ново.

„ Когато е налична потребността за оригиналност (а това най-често се следи при сериозните моногамни връзки), хората употребяват своите мечти, с цел да се освободят по един самобитен метод и да посрещнат тази потребност “, споделя Лемилър.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР