Ако някога сте се питали колко пъти е нормално да

...
Ако някога сте се питали колко пъти е нормално да
Коментари Харесай

Ето колко пъти е нормално да ходите до тоалетна на ден

Ако в миналото сте се питали какъв брой пъти е обикновено да пишкате денем – би трябвало да ви кажем, че не сте сами. Здрав човек е обикновено да уринира между 6 и 8 пъти на ден.

За естествен се смята и промеждутъкът от 4 до 10 пъти. Колко постоянно е обикновено да посещавате тоалетната по дребна потребност в действителност не е единствено въпрос, на който да си отговорите, с цел да задоволите любознанието си, само че той е и значим индикатор за цялостното положение на организма и здравето ни.

Както казахме към този момент – в границите на нормалното е да пишкате по 6-7-8 пъти в границите на 24 часа. Това обаче се дефинира от доста и разнообразни фактори, които би трябвало да се вземат под внимание. Най-важните от тях са:

Възраст

Колко течности пиете

Какво тъкмо пиете

Медицински положения и болести

Приемане на лекарства

Размер на пикочния мехур

 Разбира се, съществуват условия, при които уринирането се случва в доста по-кратък период от време, като например при бременност.

Няколко медицински положения също въздействат на честотата като уринарната инконтиненция, при която се изпуска несъзнателно урина, а при мъжете проблеми с простатата могат да доведат до проблематично и невероятно уриниране. Ако имате диабет, сигурно знаете, че той постоянно ви кара да посещавате по-често тоалетната. Хората със сърповидно-клетъчна анемия също уринират по-често, тъй като положението постоянно визира бъбречната функционалност и концентрацията на урината.

Хората със сърдечни проблеми, високо кръвно налягане или нарушена бъбречна функционалност често приемат медикаменти, които се назовават ​​диуретици. Диуретиците изтласкват в допълнение течността от кръвния поток и го реалокират в бъбреците. Приемът им води до по-често уриниране.

Приемът на алкохол и кофеин също има диуретичен резултат, тъй че, в случай че пиете кафе или водка да вземем за пример, е изцяло обикновено да пишкате по-често./Zdrave.to

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР