Ако някога сте се чудили какво е да си котка,

...
Ако някога сте се чудили какво е да си котка,
Коментари Харесай

Видеоигра за бездомна котка е най-новата сензация, но и благотворителна кауза сред геймъри

Ако в миналото сте се чудили какво е да си котка, новата видеоигра " Stray " се пробва да отговори точно на този въпрос, като предлага на своите консуматори преживяването да са такава за един ден...или по-скоро за една игра. Тя се трансформира в най-новата сензация за PlayStation, само че с изключение на любопитно виртуално прекарване, играта към този момент оказва помощ и на котките от действителния свят.

Благодарение на платформите за набиране на средства геймърите играят " Stray " и предават онлайн за публиката в опит да съберат пари за приюти и други благотворителни организации за дребните животни. Издателят на гейминг продукта " Annapurna Interactive " даже провежда лотария в помощ на две организации за осиновяване на любимци.

Използването на видеоигрите като благотворителни дела не е нещо ново, само че отзвукът, който " Stray " получава измежду феновете на котки, е необикновен. Това е четвъртата най-гледана и директно предавана игра в деня на премиерата ѝ в Twitch, оповестиха от стрийминг платформата.

Зрителите следят по какъв начин играчите направляват авантюристичното животно през застаряващ промишлен пейзаж, до момента в който то изплнява естествени котешки неща - като вървене по покриви и клавиатури, събаряне на неща от лавици и отбягване на врагове.

Около 80% от екипа, разработващ играта, са " притежатели и фенове на котки ", а за вдъхновяването на плана са помогнали действително действителен оранжев котарак, който е безприютен, както и техните лични домашни любимци.

Cleo`s rooting for this little fella.
— Sarah Kendall (@SketchARama)
" Със сигурност се надявам, че може би някои хора ще се вдъхновят да оказват помощ на същински бездомни животни в действителния живот - знаейки, че да имаш животно и приятел е отговорност ", сподели продуцентът Суан Мартин-Раже от гейминг студиото " BlueTwelve ".

От компанията основател отхвърлиха да оповестят данни за продажбите или изтеглянето на продукта, който е наличен за PlayStation и платформата Steam. Въпреки това, по предварителни данни той е преди всичко по брой закупени копия за последните две седмици.

Американската лига за отбрана на животните " North Shore Animal League ", която избавя десетки хиляди животни всяка година, съобщи, че не е отбелязала нарастване на интереса към тях след стартирането на играта, само че е получила подаяние от над 800 $, направено от геймър.

Междувременно почитателите на " Stray " разгласяват фотоси и видеоклипове на личните си домашни любимци, които явно са очаровани от реалистичното придвижване и мяукане на основния персонаж.

with Rico.
— Raubi (@ThomasRauber1)
Проектът е в развой на разработка от 2015 година Идеята се ражда от мистериозният град Коулун, именуван още Ограденият град, намиращ се в региона на Хонгонг, който е опустошен през 1994 година Създателите намират неговата тайнственост и скрити пътеки за подобаваща среда за проучване от една любопитна котка - и по този начин се ражда концепцията на играта.

Видео прекарването получи редица похвали от геймъри и критици за реалистичното обрисуване и придвижване на котката, както и за благотворителната акция, която се задейства след това.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР