Ако някога останете без хляб или е късно през нощта

...
Ако някога останете без хляб или е късно през нощта
Коментари Харесай

Мераклийски мекици със солена плънка – супер рецепта 2 в 1:

„ Ако в миналото останете без самун или е късно през нощта и магазините не работят, или просто не можете да излезете, ето един доста добър сурогат на хляба “, ни написа нашата читателка Емилия. Тя ни предлага нейната рецепта за Мераклийски мекици – подготвят се дружно с плънката, без да губите ненужно време, бързо и елементарно. Тези пълнени мекички могат да бъдат цялостен сурогат на вечеря, закуска или закуска за децата.

 мераклийски пълнени мекици

Бързи мераклийски мекици с плънка

Продукти: 

2 яйца

сол на усет

200 мл кисело мляко

270 г брашно вид 400, пшенично бяло

6 г бакпулвер или половин пакет

150 г тънко сирене или настърган кашкавал (може да се добави крема сирене)

100 г шунка

олио за пържене

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте две яйца и прибавете щипка сол или на усет. Разбивайки с бъркалка, последователно прибавете 200 мл течно кисело мляко на тънка струйка и продължете да бъркате, до момента в който сместа стане гладка.

 яйца с кисело мляко

Накрая се прибавят пресятите 270 г брашно, смесено с 6 г бакпулвер. Разбъркайте с лъжица или миксер (със специфични плъгини за месене на тесто), до момента в който получите плътно, полутечно тесто.

 тесто мекици

Добавете ситно нарязана или настъргана шунка, смесена с крема сирене или нормално сирене/кашкавал към тестото. С това тесто можете да експериментирате и да добавяте съставки по ваш усет.

 тесто с плънка

Разбъркайте добре, до момента в който всички съставки се разпределят отмерено. Оставете тестото да почине за няколко минути, до момента в който олиото се загрее: в необятен тиган или тенджера сложете олио на дълбочина почти един-два пръста и включете котлона на умерена степен.

 пържене мекици

Накиснете лъжицата в горещото олио, по-късно гребнете от тестото и го пуснете в олиото. Повтаряйте процедурата, до момента в който съдът се изпълни, само че въпреки всичко внимавайте да не го препълните, тъй като мекиците се надуват при пържене.

 мекици в тенджера

По време на пърженето обърнете мекиците два-три пъти и когато се зачервят хубаво, ги извадете в купа, постлана с хартиена салфетка, с цел да поеме непотребната лой.

 пълнени мекици

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР