Ако някога искаме да живеем на други планети, ще трябва

...
Ако някога искаме да живеем на други планети, ще трябва
Коментари Харесай

Всичко ужасно се обърка: Как 8 души се опитаха да живеят в биосфера в продължение на 2 г.

Ако в миналото желаеме да живеем на други планети, ще би трябвало да измислим ефикасни и устойчиви способи да оцеляваме. Това значи да отглеждаме храна, да имаме вода и О2 и всички останали неща, които имаме на Земята, които ни пречат да се трансформираме в трупове по-бързо в сравнение с е належащо.

Освен да пресъздадем цяла планета, би трябвало да създадем наши изкуствени биосфери, които пътуващите в космоса хора да населяват. Това са затворени екосистеми със личен О2, растения и всичко, от което се нуждаем, с цел да поддържаме живота си. Амбициозни тествания за това към този момент са провеждани на Земята, в това число опита със скандалната Биосфера 2.

На стойност сред 150-200 милиона $, Биосфера 2 (между другото Биосфера 1 е Земята, ако се чудите) е изследователско оборудване в пустинята, което – за известно време – имало за цел да бъде затворена екосистема, пресъздаваща доста аспекти от самата Земя. Вътре в комплекса, разпрострян се на 2,75 акра повърхност, изолирана със стомана и стъкло като купола от кино лентата за Симпсън, 3800 типа растения и животни били затворени с осем индивида (четири дами и четирима мъже), които трябвало да разчитат на отглежданата от тях храна и циркулиращия О2, с цел да оцеляват.

Just listened to a podcast about this place called Biosphere 2. If you want a crash course on what’s gonna happen on mars if Elon ever makes it there, I suggest listening to the SYSK episode about Biosphere 2
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР