Ако някъде има проблем, то той е в двойнствената роля

...
Ако някъде има проблем, то той е в двойнствената роля
Коментари Харесай

Харизанов попари Цветанов с разкрития за уреждач и корупционен натиск

Ако някъде има проблем, то той е в двойнствената роля на госпожа Караянчева. Тя е ръководител на Народното събрание, само че и деятелен партиен деятел.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия политологът от Института за дясна политика Георги Харизанов.

„ Надъхването на партийния актив изисква един метод на говорене, а форматът в Народното събрание – различен “, сподели той.

„ Човек би трябвало да не се тормози от това, което приказва, без значение от формата, когато заема високи политически постове. Обществото след няколко месеца ще разиска кой прав кой крив “, добави той.

„ Стилът на говорене на Караянчева е изразителен, нападателен. Това е тя и за нейният район прави работа “, завърши тематиката политологът.

Георги Харизанов отговори на нападките и обвиняванията на Цветан Цветанов от преди дни:

„ Във ВИФ очевидно хидромелиоративни системи не е била съществена тематика на образование ", поде Харизанов, акцентирайки че Цветанов даже некадърно произнася типа система.
"С дейностите си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес би трябвало да бъдат подкрепени с обстоятелства. Нека покаже тези описи на Движение за права и свободи, по които са уволнявани министри, да забележим каква е кадровата политика на ГЕРБ.

Когато си втори човек в една партия, и в следствие се окаже, че в нея е имало толкоз неправилни неща, това те слага в неуместна обстановка ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” анализаторът.

„ През 2011 година, когато станах част от борда на „ Напоителни системи”, имаше над 75 преписки за обири и похищения. По това време Цветанов беше вътрешен министър.

Малко по-късно през един мой сътрудник стартира мощен напън за възнаграждение на несъществуващи отговорности на сдружението към частна компания.

Натискът пристигна от компания, която претендираше с листа от тетрадка, че е докарала аварийни елементи. Колегата ми се оплака от натиска, разгласих на компанията, че няма да им бъдат платени тези средства. Малко по-късно с мен се свърза уреждач, който бе част от системата на Министерство на вътрешните работи.

Той ми сподели, че като се забележим на четири очи, ще се разберем. Подадох сигнал до инспектората на Министерството на земеделието Александър Михайлов.

Половин час по-късно дружно с него бяхме в ГДБОП. В дирекцията там подадох формален сигнал, че против мен се ръководи корупционен напън.

По искане на прокурор дадох позволение телефона ми да бъде послушван. Така, че не знам за какви злоупотреби приказва Цветанов”, описа Георги Харизанов. И съобщи изрично, че в никакъв случай не имал желание да става депутат.
"Когато се приказва за шефа на ГДБОП в Търново, който е трябвало да бъде подслушван, през вчерашния ден в декларацията на застрахователно сдружение стана ясно, че партията на Цветанов се финансира от наследствен бизнес, който не е ясно какъв е ", сподели той.

Харизанов сподели, че в никакъв случай никой не е водил с него диалози да бъде номиниран за депутат. „ Нямам никакъв афинитет към това и не съм коментирал сходно нещо с премиера Борисов или с който и да било “, съобщи той.

"Нека Цветанов поддържа изказванията си с обстоятелства ", натърти Харизанов.

"Профилът на откровения гласоподавател на господин Цветанов би бил извънредно забавен. Ако видя подобен, бих желал да поговоря с него ", призна с усмивка той.

По думите му Цветанов надали ще влезе в Народното събрание с политическия си план, по тази причина няма смисъл да се приказва дали някой би се коалирал с него.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР