Ако носите бели вълнени дрехи дълго време, те ще станат

...
Ако носите бели вълнени дрехи дълго време, те ще станат
Коментари Харесай

5 хитри съвета за избелване, които всяка домакиня трябва да знае

Ако носите бели вълнени облекла дълго време, те ще станат сиви или даже жълтеникави. Затова от време на време е належащо да се избелват такива артикули, с цел да им се върне снежнобял тип. Можете да постигнете този резултат благодарение на национални средства или битова химия. Следващата публикация ще опише по какъв начин да избелваме бели вълнени облекла.

Сода за самун

Почти всеки има този инструмент. Независимо от това, този способ на избелване има по-скоро предпазен темперамент. Домакините предлагат да употребявате сода за самун, в случай че към момента не сте виждали мощно забележими жълти петна по белите облекла.

За да избелите продуктите от вълна с това известно лекарство, нещата би трябвало да се наквасен в 5 литра вода, чиято температура би трябвало да бъде не повече от 30 ° C, и по-късно да добавите 100 г сода за самун към нея. Времето за накисване в този случай е почти половин час. Освен това е целесъобразно да добавите няколко капки амоняк към разтвора.

Сол

Можете да употребявате сол за бързо избелване на бял мъжки пуловер. Въпреки че това не е най-ефективното средство, то ще помогне за почистването на нещото от свежи жълти петна. Освен това влакната от вълна в последна сметка ще станат малко по-меки. Домакините избелват светли вълнени облекла, като следват следните елементарни указания:

Изсипете топла вода в 5-литрова купа и изсипете 200 грама трапезна сол в пластмасов съд.

Разбъркайте получения полупрозрачен разтвор усърдно.

Потопете пуловер или различен предмет в осолена течност няколко пъти.

Поставете продукта в купа за 5-7 минути.

Извадете предмета и изчакайте, до момента в който водата се източи изцяло от него.

Потопете безредици артикул още веднъж в соления разтвор. Тази стъпка би трябвало да се повтори няколко пъти.
 5 лесни метода да поправите инцидентно развалени облекла 5 лесни метода да " поправите " инцидентно развалени облекла
Всеки човек има обичани движимости и когато те пострадат инцидентно, чувството е извънредно тъжно и неприятно. Добрата вест е, че множеството л...

Лимонена киселина

Избелването на вълнени облекла с това вещество е елементарна задача. Преди да избелите бяла вълнена шапка, би трябвало да намерите леген, който да побира 2 литра вода. За да почистите това нещо от пожълтели петна и да му придадете пресен тип, би трябвало да добавите 2 с.л. л. суха лимонена киселина. След това би трябвало да смесите разтвора и да потопите в него вълнена шапка. Домакините поучават да изчакат 5-7 часа и по-късно да изплакнат усърдно шапката.

Има един трик, с помощта на който ще бъде допустимо отмерено и дейно избелване на облеклата с лимонена или борна киселина: вълнените неща от време на време би трябвало да се обръщат по време на накисването.

Парче креда

С помощта на този варовик ще бъде допустимо да се почисти бял мъжки пуловер от петна. Независимо от това, употребявайки креда, можете да дадете на вълнени неща снежнобял цвят вкъщи. За да избелите пуловер, първо би трябвало да си купите 500 г креда. Следните стъпки включват тези елементарни стъпки:
 Най-лесните способи за унищожаване на петна от облеклата Най-лесните способи за унищожаване на петна от облеклата
Колкото и да внимаваме, от време на време се случва, тъй че някое петънце се появява върху обичаната ни дреха – от храна, напитка или различен...

Смелете кредата и я поставете в съд с топла вода (например в купа или кофа).

Разбъркайте получения разтвор.

Поставете обемен вълнен пуловер в резервоар.

Разбърквайте разтвора на всеки 10 минути. Това би трябвало да се направи заради обстоятелството, че креда не се разтваря във вода, т.е. частиците му се утаяват на дъното на контейнера.

Изцедете разтвора.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР