Ако носиш дух на победител, няма състезание, което да може

...
Ако носиш дух на победител, няма състезание, което да може
Коментари Харесай

Българи с 12 медала от Европейско първенство

Ако носиш дух на победител, няма съревнование, което да може да ти се опре.

Доказателство за това са четирима български състезатели: Ирен Дикова, Огнян Ганчев, Евгени Георгиев и Георги Пеев.

Те към този момент са били в борба на живот и гибел, след която не стопират да се състезават. И потвърждават – първо на себе си и по-късно, на всички, които са в тяхната обстановка, че постоянно има вяра.

Защото са спортисти, които в действителност знаят какво е да носиш спортен дух. Те са нашите представители на 17 европейско състезание за хора с трансплантирани сърце и бял дроб, което се организира межди 11 и 17 юни в Лигнано Сабиадоро, Италия.

ВИЖТЕ ИРЕН, ОГНЯН, ЕВГЕНИ И ГЕОРГИ - БЪЛГАРСКИТЕ МЕДАЛИСТИ ОТ ИТАЛИЯ - ГАЛЕРИЯ

Какъв е резултатът до тук?

До през днешния ден, единствено от това състезание нашите състезатели донасят на страната 12 медала: 5 златни, 6 сребърни и един бронзов

Ирен Дикова е единствената дама в тима. И написа история. Тя е първата жена от България, която се явява на подобен вид съревнование. Младата спортистка е с трансплантиран бял дроб, а дебютът й е повече от ослепителен. До тук към този момент записа в биографията си два медала – бронз на тенис на маса и злато на тенис на корт, където тя безапелационно е победила конкуренцията си.



Огнян Ганчев печели два златни медала в дисциплините 50 и 100 метра тил.

Евгени Георгиев печели три сребърни медала в дисциплините 100 и 50 метра тил и 50 метра кроул. Една от огромните му победи обаче е четвъртото място в тениса на маса, тъй като там челната тройка е заета от експерти.

Георги Пеев записва в сметката си два златни медала на 50 и 100 метра бруст, и три сребърни: на 50 метра кроул, 50 метра тил и 50 метра щафета свободен жанр с представители на Германия, Ирландия и Норвегия.

Най-сладката победа за Георги е на 50 метра бруст, тъй като там съумява да победи съперника си от Гърция, Димитрис Афендулис с 9 стотни. „ Не имах вяра, че ще го победя “, споделя Георги за Vesti.bg добавя, че атмосферата е като на всяко друго съревнование. С една особена разлика: състезателите, които се срещат там обменят опит с останалите хора, които са трансплантирани. Така да вземем за пример българските спортисти схващат за имуносупресори (лекарствени препарати, които потискат имунната система, с цел да одобри тялото трансплантирания орган), които на този стадий са недостъпни за българските пациенти.

„ Ние се състезаваме с идея “, добавя Георги „ Искаме да кажем на всички чакащи, че има надежда; и на трансплантираните, че могат да живеят пълноценно . “

Искаме особено да благодарим на донорите и техните фамилии . “, споделя Георги и прибавя, че с помощта на тях състезателите ни в европейските игри живеят втори живот.

„ Благодарим още на професор Генчо Начев от болница „ Св. Екатерина “, на общините Хасково, Шумен и Българската федерация по бадминтон, с тяхна помощ тази година сме част от Европейското състезание “, добавя Георги Пеев.

Нашите състезатели Ирен, Огнян, Евгени и Георги са извеждат страната ни измежду водачите по медали на европейските игри в Италия, които завършват след два дни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР