Ако никога не сте опитвали домашни колбаси, значи сте загубили

...
Ако никога не сте опитвали домашни колбаси, значи сте загубили
Коментари Харесай

Какви подправки да сложим на домашно приготвените колбаси?

Ако в никакъв случай не сте опитвали домашни салами, значи сте изгубили доста. В последна сметка пълнежът от прясно и същинско месо, комбиниран с вкусни подправки, основава прелестен усет. Какви подправки се прибавят към домашните салами?

Черен пипер на зърна ви разрешава да добавите прелестен мирис към сместта за разнообразни типове домашни салами. Това е повсеместен мирис. Съдържа потребни субстанции и микроелементи (цинк, фосфор, калций).

Люти чушки. Използват се за подготвяне на пикантни ловни салами, черен дроб, както и неварени пушени артикули. Комбинира се с чесън, кориандър, босилек.

Бял и черен пипер. Те са най-популярните подправки. Добавя се към всевъзможен тип домашна наденица (варена, пушена, неварено пушена и други).

Майорана. Това е незаменима фалшификация за подготвяне на тежки и мазни храни, като свински салами. Това е главната съставна част, наред с месото, при приготвянето на домашни салами в Германия. Има горчив усет, само че в композиция с мащерка основава отличен мирис на готовия салам.
Какво предизвикват саламите на тялото ни?
Колбасите са неизменима част от менюто ни. На всеки от нас е известно, че те не са измежду най-здравословните храни, само че все пак продъл...
Прочети повече
Индийското орехче придава орехов послевкус на домашната наденицата. Трябва да се добави доста малко, с цел да се реализира ослепителен усет и мирис.

Мащерката има лют изострен усет. Има мирис на ким и анасон. Съчетава се добре с месо, по тази причина е незаменима фалшификация при приготвянето на домашни салами. Идеален в композиция с чесън. Най-добре се прибавя към салами въз основата на пилешко и телешко.

Кимион. Тя ви разрешава да създадете блудкав, само че леко горчив усет в състава на домашния салам. Тя се употребява интензивно от готвачите в Чехия, когато подготвят известните домашни салами от черен дроб.

Анасонът основава лют, сладостен и ободрителен усет. Подобрява усета на варени, варено-пушени и пушени салами.

Канела. Странно, само че тази фалшификация върви добре с домашни салами. Дезинфекцира храната, тъй че се употребява интензивно при приготвянето на бързо развалящи се ястия. Има блудкав прелестен усет и резистентен мирис.
Какви подправки се поставят на домашната наденица?
Изборът на съотношението на подправките не е сложен. След като създадете вярната комбинация, можете да употребявате рецептата с години...
Прочети повече
Колко захар би трябвало да сложите в домашните салами?

В по-голямата част от варени и полупушени салами, при подготвяне на кайма, към месото се прибавя захар с подправки в количество 0,1%. Към каймата на някои типове салами се прибавя 0,2—0,25% захар, а при осоляването, към солената примес се прибавя 2,7% захар.

Вкусът на добре приготвената месна плънка, превъзхожда съвкупността от съставните й елементи!

На първо място, салдото. Балансът на сол и пикантност, салдото на месото и мазнините, салдото на подправките.

Моля, имайте поради, че си коства да употребявате подправки в лимитирани количества, с цел да не превишите усета на месото.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР