Ако ние искаме в България хората да получават по-високи заплати,

...
Ако ние искаме в България хората да получават по-високи заплати,
Коментари Харесай

Икономическият министър пак успокои: Заплатите компенсират значително ръста на инфлацията

Ако ние желаеме в България хората да получават по-високи заплати, това може да стане посредством смяна и в икономическия профил на промишлеността ни. Това разяснява през днешния ден във Варна министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов. Според него страната ни би трябвало повече да работи за основаване на такава инфраструктура, която може да притегля компании, които създават артикули с висока добавена стойност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът сподели в отговор на въпрос за покупателната дарба от позиция на заплати към инфлация, че от данните през предходната година възнагражденията са като % с растеж над инфлационния показател.

Според Богдан Богданов може да се каже, че заплатите компенсират доста растежа на инфлацията, само че по думите му в страната сме под междинните равнища, тъй като сме почнали от много по-ниска стойност.

В отговор на различен въпрос министърът сподели, че въпросът към Комисията за отбрана на потребителите е коментиран много. Според него не е въпросът в това дали той е удовлетворен от нея или не. По думите му от комисията и нейната работа би трябвало да са удовлетворени българските жители, само че се е видяло, че това не е по този начин. Министърът счита, че от работата на комисията би трябвало да е удовлетворен и бизнесът, тъй като в последна сметка тя директно или индиректно пази и неговите ползи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР