Ако ние харчим по 3 евро на турист, за да

...
Ако ние харчим по 3 евро на турист, за да
Коментари Харесай

Румен Драганов: Нож с две остриета е, ако имаме повече реклама за туризма

Ако ние харчим по 3 евро на екскурзиант, с цел да го притеглим, прилежащите дестинации дават някъде към 5-6 евро. България дава малко по-малко пари, само че в това време подобен ни е пазарът. Ние се фокусираме върху държавната имиджова реклама, т.е. тези 18 млн. лв. - дали са доста или малко, а забравяме за тези 36 млн. евро, които браншът, бизнесът харчи. Така че в България, в случай че вземем и тези пари, които те харчат, евентуално ще се стигне някъде до 4-5 евра на всеки чужденец, който влиза в България. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

" Ако ние имаме повече реклама е нож с две остриета. Ако туристите дойдат на 2 август, когато няма места по Черноморието, ще създадем недоволни туристи. Ако дойдат на 1 май, когато гледаме какъв брой доста празни шезлонги има, примерно хайде на 1 юни, ще забележим, че е добре да дойдат. И по тази причина другите страни са си създали така наречен Национална туристическа организация, в която парите за реклама не се харчат безредно, както е в България. Мисля, че ние дори не ги знаем, аз изреждам един или втори източник, само че това не значи, че сме седнали и сме прецизирали разноските, които имаме за реклама, нито пък, че сме центрирали рекламата, тъй като ние нямаме Национална туристическа организация. И това, по което работим сега неправителствени организации в туризма, Националният ръб по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, други организации, е за основаване на Национална туристическа организация, с цел да сложим ред в националната реклама.

И да знаем на кой пазар, какви пари, за кого, за по кое време и по какъв начин харчим, с цел да не сътворяваме недоволни туристи, а да създадем удовлетворени туристи, които да се радват на българския туристически артикул, който е на доста високо равнище ", разяснява Драганов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР