Ако ни ужилят - боли, но ако изчезнат - ще

...
Ако ни ужилят - боли, но ако изчезнат - ще
Коментари Харесай

Пчелите, тяхното значение за планетата и те ли са най-важните същества

Ако ни ужилят - боли, само че в случай че изчезнат - ще ни боли още повече. Така най-лесно можем да обобщим обстановката с пчелите, които са все по-застрашени от изгубване. А с цел да светне алената лампа още по-силно, насекомите бяха оповестени за най-важните същества на нашата планета.

Признанието получиха от института Earthwatch и Кралското географско сдружение в Лондон. Основната причина за него е, че до момента не е открито пчелите да са притежател на какъвто и да било патоген, без значение дали приказваме за вирус, гъбичка или бактерия. И това ги прави единствени по рода си живи същества.

Освен това, 70% от земеделието в международен мащаб зависи от тези инсекти. С други думи - без тях няма да ги има 70 от 100 отглеждани култури.

Опрашването, което се прави от пчелите, е директно обвързвано с животинското многообразие, тъй като доста животни се хранят с растения.

Според последните изследвания, към 90% от пчелите по земното кълбо са изчезнали. Причините за това всеобщо събитие варират най-много съгласно района, в което се следи.

Сред водещите аргументи са обезлесяването, измененията в почвата, липсатa на цветя и подобаващи места за гнездене, както и потреблението на мощно отровни пестициди.

Някои откриватели показват и вълните, предавани от предавателите на мобилните оператори към нашите устройства, за отговорни за дезориентацията и гибелта на пчелите.

Мрачната прогноза на учените е, че в случай че пчелите на земята изчезнат, на нас, хората, ни остават единствено четири години живот без тях, написа Global Research. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР