Ако ни ударят (руснаците - бел. ред.), ще получат отговор,

...
Ако ни ударят (руснаците - бел. ред.), ще получат отговор,
Коментари Харесай

Зеленски: Ако ни ударят, ще получат отговор, силен отговор -

Ако ни ударят (руснаците - бел. ред.), ще получат отговор, мощен отговор. С всеки минал ден този отговор ще става все по-мощен.

Така украинският президент Володимир Зеленски изясни какво ще направи страната му при възможни ракетни офанзиви против Киев и други градове от страна на Руската федерация по времето, когато се отбелязва Деня на независимостта. 

" Какво ще направи Украйна, в случай че те (руснаците - бел. ред.) ударят Киев? Същото, което прави и в този момент. Защото за мен като президент и за всеки украинец в Киев, Чернигов, Донбас - всичко е едно и също, там живеят наши украинци. Харков, Запорожие. И отговорът ще бъде същият като в тези градове ", разгласи Зеленски на взаимна конференция с полския президент Анджей Дуда, който е на посещаване в Киев.

По думите на Зеленски има по-скоро систематизирана информация от интернационалните сътрудници за вероятни закани.

" Нашето разузнаване работи с сътрудниците. Благодарим им за тази информация Има ли опасност? Съществува опасност. Вярвам, че тази опасност е ежедневна. Има ли някаква спомагателна информация? Знаем какви са целите. Инфраструктурата е наранена, както и държавните институции. Но не виждам нещо да се е трансформирало изключително от първия ден, 24 февруари. Русия го прави непрекъснато ", означи украинският президент.

И добави, че Русия може да усили броя на ракетните удари на 23 и 24 август, когато се празнува Денят на независимостта.

Малко по-рано представител на американската администрация заяви, че  си за нанасяне на удари против гражданската инфраструктура и постройките на държавни институции в Украйна през идващите дни.

Междувременно сигнал с сходно наличие насочи към американските жители в Украйна и нейната столица и посолството на Съединени американски щати в Киев, като прикани американците да изоставен страната.

От съображения за сигурност през вчерашния ден всеобщите прояви по случай годишнината, откогато Украйна афишира самостоятелност при разпадането на Съветския съюз. Като причина за решението се акцентира нараснала заплаха от съветско нахлуване.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР