Ако неяснотите в предлаганите от държавата мерки за подобряване на

...
Ако неяснотите в предлаганите от държавата мерки за подобряване на
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи заплашиха с протести

Ако неяснотите в предлаганите от страната ограничения за възстановяване на сигурността на пътя не бъдат изчистени, превозвачи, сдружения на водачи и жители излизат на митинг. Това оповестиха представителите на сектора по време на конференция, предизвикана от вчерашното разискване на предлаганата от КФН система " бонус - малус ". Българското обединяване на водачите, Съюзът на преподавателите по авто- мото подготовка, Браншовият съюз за стопанска самодейност в превоза, Камарата на автомобилните превозвачи и жители показаха отчаяние от Комисията за финансов контрол, подготвила съгласно тях без аналитична преценка системата " бонус - малус ".

" Представителите на администрацията се държат по този начин, като че ли страната е тяхна и не носят никаква отговорност за дейностите си и вредите, които ни насят ", съобщи Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза. " Ще би трябвало да плащаме за нещо, за което „ Гражданската отговорност “ не ни обезпечава ", предизвести тя и разясни - в случай че нарушите правилника за придвижване по пътищата като карате с 10 км повече, вашата „ Гражданска отговорност “ автоматизирано ще бъде увеличена, без да сте нанесли вреда на застрахователя, без той да е платил за тази вреда, без да имате някакво поръчителство за това, че ще плащате по-висока застраховка.

" Просто ще би трябвало да даваме едни безотчетни пари, които ще потъват в касите на застрахователите и които най-вероятно някъде ще бъдат разпределяни по-късно ", добави Милтенова. По думите ѝ страната, тъй като не е в положение да се оправи с корупцията, не е в положение да се оправи с контролните си органи и да реализира надзор на пътя, за следващ път се пробва да нанася на жителите, на елементарния български народ, рестриктивни ограничения, с които му предизвиква финансови вреди. За това, че страната не е в положение да се оправя с произшествията по пътищата и да управлява процеса, вместо да усили наказванията и санкциите да постъпват в държавния бюджет, ще бъдат наказвани водачите и парите ще отиват в частните каси на застрахователите, посочи Миленова.

Още детайлности прочетете в Actualno.com.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР