Ако нещо ще събори коалицията отвътре, това е конфликтът със

...
Ако нещо ще събори коалицията отвътре, това е конфликтът със
Коментари Харесай

``Ако нещо ще събори коалицията отвътре, това е конфликтът със Слави Трифонов`` -

Ако нещо ще събори обединението от вътрешната страна, това е спорът със Слави Трифонов. Ако той докара до дъно като пето колело в обединението, нищо хубаво не го чака. Ако желае политическо бъдеще, му би трябвало нещо по-рязко, съобщи пред bTV социологът Андрей Райчев.


Той е на мнение, че сега не се следи рецесия в обединението, а нормално политическо неспокойствие.

" Имаше две неща, които изглеждаше, че ще съборят държавното управление: едното беше пращането на оръжие за Украйна, другото - Северна Македония. И двете изглеждаха непреодолими поради полярните възгледи и в ръководството, и в популацията. И двете бяха преодолени. За оръжията беше даден заден ход, за Северна Македония - ще бъде даден скоро ", чака Райчев.

Според него кабинетът " Петков " симулира две външни политики, а не ги води. Преди към два месеца външният министър Генчовска разгласи, че Министерство на външните работи и външнополитическият екип на премиера имат съществени разлики по тематиката Северна Македония и че

" Петков играе младия авариен състезател като Зеленски: повтаря това, което западните водачи желаят да чуят. A на фона на Орбан - неприятния човек, който нещо им се опъва - Петков наподобява първенец. Всъщност нищо сходно на това, което той приказва там, не се прави тук. Нищо. Нито дадохме оръжие на Украйна, макар че той толкоз приказва, че ще дадем, нито ще вдигнем ветото, макар че той " доста желае ". Тази политика на двете лица му донесе триумф. Кирил Петков откри цаката на европейските водачи, а тя се оказа обикновена и примитивна до неприличие: приказва им каквото желаят да чуят ", съобщи Андрей Райчев.

Според него, в случай че министър председателят не беше съумял да прескочи тези две рецесии, " Продължаваме промяната " щяха да изгубят цялата власт.

Ако има референдум за еврото, българите ще кажат " не "


" Българският народ, знаете, не обича да се покачват цените. Затова в случай че има референдум за еврото, отговорът ще е " не ". Това, че не би трябвало да вкарваме еврото тъй като ще скочат цените, е страшна нелепост. Ние сме платили толкоз доста, с цел да влезем в еврозоната, минали сме през закриване и преосноваване на промишлености, какво ли не - това е златният орден, финалният щрих. Ако станем член на еврозоната и Шенген, ще влезем във вътрешния кръг на Европейски Съюз ", сподели Райчев.

Той съобщи, че нито един политик няма право да си играе с отрицателното отношение на българите към еврото: " Да дава Господ да ни одобряват там и да завършва историята. Смехотворно е политик да се пробва да завоюва някакви проценти поради този базов за България въпрос. "

Таванът на " Възраждане " е 15-20%


По думите на Райчев българите не желаят предварителни парламентарни избори, защото все още не виждат различен вид. " Възраждане " е опция, само че има таван, защото на множеството от българите не им хареса тяхната рецепта.

" Възраждане " са срещу участието ни в Европейски Съюз и НАТО. Те оферират на българите, и това е сериозна оферта, да си устроим още един 10 ноември наопаки. Ако желаят да гласоподават за " Възраждане ", българите би трябвало с отворени очи да кажат, че България би трябвало да смени 30-годишния си курс и да тръгне в друга посока - най-вероятно в посока Русия. Между 15 и 20% е таванът на " Възраждане " в моите очи ", сподели той.

Според социолога ГЕРБ не целят рухването на държавното управление, а излизането си от изолираност. " Искат още веднъж да са издирван сътрудник за диалози. Денят, в който ще се ухилен, е когато им се обадят по телефона, не когато падне държавното управление ", съобщи Андрей Райчев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР