Ако не започне спешно ремонтът на покрива на читалището в

...
Ако не започне спешно ремонтът на покрива на читалището в
Коментари Харесай

Жители на Лилково: Читалището в селото е пред рухване!

Ако не стартира незабавно ремонтът на покрива на читалището в Лилково, структурата може да рухне още тази зима. Това сигнализира ръководителят на Сдружение " Заедно за Лилково " Димитър Балев. Той описа, че общината предоставила постройката, която и преди била употребена за читалище, само че сега тя се нуждае от незабавен ремонт. От Община Родопи поели ангажимент да ремонтират покрива, а с дарения лилковци да обновят трите пространства вътре.



До момента обаче не са подхванати никакви дейности, а в някои от пространствата таваните към този момент са увиснали. Токът е спрян от съображения за сигурност. Тук снегът може да падне още идната седмица, а досега ремонтът на покрива не е почнал, описа Балев. Той изясни, че остане ли тази зима покривът неремонтиран, на пролет няма да има постройка.

Междувременно стана ясно, че най-малко 25 хиляди лева са нужни за ремонта на покрива.

Потърсени за коментар, от Община Родопи обясниха, че обектът е включен в програмата за настоящи поправки. Процедурите са извършени, определен е реализатор, като при започване на септември е подписан контракт с реализатор. Утре в Лилково се чака да дойде екип от Община Родопи, с цел да се дефинират строителните параметри на място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР