Ако не стоите до късно нощем, спите достатъчно време, но

...
Ако не стоите до късно нощем, спите достатъчно време, но
Коментари Харесай

Кой би повярвал, че ТОВА са 5-те неща, които ви изморяват без да подозирате

Ако не стоите до късно нощем, спите задоволително време, само че въпреки всичко на сутринта се чувствате към момента отпаднали и не разполагате с нужната сила, може би би трябвало да обърнете внимание на навиците си. Има някои неща, които ни изтощават, без даже да подозираме. Нека забележим кои са те, защото някои са в действителност забавни. Ето ги:

Бъркотията на бюрото
Причините, заради, които се усещаме непрекъснато изтощени
Лягаме си рано и все пак не спим задоволително. Хроничната унесеност, неналичието на сили и чувството за непрекъсната отмалялост денем е проб...

Психическото безсилие е даже по-трудно преодолимо от физическото. За да възвърнем физическата си мощ са ни нужни един прекрасен сън и малко почивка, само че при психическото изтощение нещата не стоят по този начин. То може даже да наруши качеството на съня ни, а на сутринта още веднъж да се усещаме изтощени и силата ни да липсва. Ако в допълнение към това безпорядъкът цари около вас, стресовите хормони ще се усилят и ще подкладят положението ви. Неподреденото бюро, цялостно със задания, бележки и принадлежности също ще ви натовари в допълнение.

Пропускате хранения

Пълноценното и здравословно хранене е извънредно значимо както за здравословното ни положение, по този начин и за набирането на нужната ни сила денем. Ако се храните нередовно, пропускате значими хранения като закуската да вземем за пример, то не се чудете за какво чувствате отмалялост. Организмът се затруднява в изпълняването на функционалностите си при калориен недостиг, а това рефлектира върху паметта, работата и концентрацията ни.

Пропускате утринната си подготовка

Спортът също е от огромна значимост за бодростта, здравето и положителната ни форма. А утринните тренировки ни приготвят за дългия ден, като ни подаряват доста сила. Може и да си мислите, че посредством физическото изтощение вие ще намалите продуктивността си, само че това не е по този начин – тренировките ни зареждат с тонус и сила. Ако не сте дейни спортисти и предпочитате да мързелувате, започнете тренировките заран и незабавно ще установите в действителност какъв брой по-енергични и продуктивни ставате.
6 дупки, през които изтича вашата жизнеспособност и сила
Има дейности и събития, които ни вършат слаби. Те се трансформират в самобитни дупки, през които силата ни тече, с цел да изчезне без сле...

Не консумирате задоволително желязо

Недостигът на желязо в организма ни може да докара до разнообразни здравословни проблеми като да вземем за пример анемия и други Той е значим за нашето тяло, защото без него не е допустимо достигането на О2 до тъканите. Също по този начин, желязото взе участие в процесите на образуване на хемоглобина и превозването му до клетките и тъканите в тялото. Хранете се с повече храни, богати на желязо като яйца, бобови култури, тофу, меса, черен дроб, риба, цвекло, листни зеленчуци и други  По-ниските равнища на желязо в кръвта също са причина да се чувствате отпаднали и да ви лиспва сила.

Спите прекалено много

Ако си мислите, че с прекомерното спане ще си набавите нужната сила, грешите. Здравословният сън е в избрани граници, а прекомерно продължителното спане може да наруши качеството му.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР