Ако не сте го пробвали това лято, сега е подходящият

...
Ако не сте го пробвали това лято, сега е подходящият
Коментари Харесай

Отстранете неприятната миризма в хладилника с този лесен трик

Ако не сте го пробвали това лято, в този момент е подобаващият миг - поставете преди малко отворената ролка тоалетна хартия на задния рафт на хладилника , измежду зима, и ще си спестите доста работа, заяви телевизия N1.

Най-честият източник на неприятна миризма е недобре затворен съд с храна, негоден плод или зарзават в задната част на хладилника.

Ако сте сигурни, че сте почистили хладилника и че той работи вярно, а неприятните миризми към момента не престават, тогава би трябвало да посегнете към тоалетната хартия.

А точно, когато нещо излъчва миризма, това е по този начин, тъй като то отделя дребни молекули, които се популяризират във въздуха, преди да усетите каквото и да било. При топъл или мокър въздух носът ви е още по-чувствителен и тогава миризмите могат да се разнасят още по-бързо.

Хладилникът не е топъл, само че сигурно е доста мокър и цялостен с разнообразни храни, всяка от които има своя характерна миризма. И вместо да си губите времето в безсмислено триене, което няма да ви помогне доста, просто използвайте тоалетната хартия.

Както знаете, тоалетната хартия е извънредно абсорбираща , само че тя освен всмуква течности при директен контакт - тя може да ги поеме и от заобикалящия я въздух. Поставянето на чиста ролка тоалетна хартия в хладилника ще всмуква част от вътрешната влага, дружно с частиците от неприятната миризма. Винаги поставяйте преди малко отворена ролка, избирайте чиста целулозна хартия и такава от производител, който има всички значими документи, като да вземем за пример за сходство със стандарта IFS. Този производител има следено произвеждане - той е следвал всяка стъпка, с цел да отговори на поставените високи стандарти за качество.

Можете също по този начин да опитате с неизбелена хартия, защото тя се създава от чиста, неизбелена целулоза, която в действителност е със светлобежов цвят.

След няколко дни можете да промените ролката и ще забележите, че използваната хартия е влажна и подготвена за изхвърляне.

Този трик стана шлагер предишното лято, а тази зима още веднъж е настоящ измежду домакините, тъй като хладилниците ни са " цялостни " след разнообразни празници, тъй че миризмите на разнообразни храни се " сблъскват " в хладилниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР