Ако не сме от хората, които винаги се подстригват на

...
Ако не сме от хората, които винаги се подстригват на
Коментари Харесай

Как да разберем, че косата ни има нужда от подстригване

Ако не сме от хората, които постоянно се подстригват на всеки осем до дванайсет седмици, както предлагат множеството фризьори, тогава цъфтящите краища нормално са показателни, че ни е време да посетим салона. Това обаче надалеч не е единственият фактор, който би трябвало да имаме поради.
 Косопадът и питателните добавки, с които да спрем загубата на коса
Косопадът отново е тук - с тези добавки ще се оправим елементарно с него

Красотата идва от вътрешната страна - и тази на косата

Всъщност честотата на подкастряне зависи от другите характерности на косата на всеки човек. Къдравата коса, да вземем за пример, изисква по-често подкастряне, с цел да наподобяват къдриците по-подредени и " свежи ". Но ето кои са най-практичните пет признака, че косата ни има потребност от подкастряне.

Според дължината

Ако си мислим, че по-късите прически са по-лесни за поддържане, то до момента сме живели в илюзия. Защото е таман противоположното - късата коса изисква по-често подкастряне - на всеки четири седмици. Фризьорите изясняват, че съображението в този случай е съгласно това, че по-късите прически нормално са съобразени с формата на лицето на човек и когато косата порасне, към този момент наподобява по-различно и трансформира визията.
 Снимка 660200

Главоболие

Колкото и изненадващо да звучи, главоболието в действителност може да е симптом, че имаме потребност от подкастряне. Болката може да бъде породена от тежестта на доста гъста и плътна коса, и ако не желаеме да страдаме поради нея, е добре да я подкъсяваме по-често от всеки няколко месеца. В такива случаи стилистите нормално оформят косата на етажи, с цел да я олекотят.

Изтъняване

Друг метод, с изключение на вниманието към цъфтящите краища, да разберем, че косата ни се потребност от ободряване, е да я сплетем на плитка. Ако е еднообразно плътна по цялата дължина, то значи имаме още време до идващото посещаване при фризьора. Ако обаче изтънява по дължината, то тогава е добре скоро да си запазим час в салона.
 Снимка 660201

Разресване

Здравата коса нормално не се заплита. Но цъфтящите краища несъмнено основават проблем. Ако видим, че ни става по-трудно да разресваме косата си, то значи най-вероятно ни е време за подкастряне.
 Как да реализираме по-плътна и обемна коса
Как да реализираме по-плътна и обемна коса

Промените, от които не знаехме, че се нуждаем

Краищата

Последният симптом още веднъж е обвързван с краищата на косата. Когато ѝ е към този момент време за подкъсяване, като се изключи че цъфтят, те изсъхват по-бързо от останалата част. Това значи, че краищата са станали по-порести и не могат да задържат влага. Здравата коса нормално изсъхва отмерено по цялата си дължина, написа HuffPost.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР