Ако не сме от хората, които пият чай ежедневно, то

...
Ако не сме от хората, които пият чай ежедневно, то
Коментари Харесай

6 причини да пием чай от глухарче

Ако не сме от хората, които пият чай всекидневно, то в студените месеци сигурно ни се случва много по-често, в сравнение с през останалата част от годината. И постоянно стои въпросът точно какъв тип да изберем, с цел да бъде не само вкусен, само че и потребен.
 Какво се ще се случи с тялото ни, в случай че пием чай всеки ден (независимо от вида)
Какво се ще се случи с тялото ни, в случай че пием чай всеки ден (независимо от вида)

Все отново има и някои дребни минуси

Чаят от глухарче евентуално не е измежду първите разновидности, за които се сещаме. Въпреки че не е толкова популярен, той е не по-малко потребен от множеството останали типове. Ето и няколко изгоди от приема му, които сигурно ще ни накарат да го опитаме. Все пак неслучайно още от древността хората почитат неговите лечебни свойства.

Здрав черен дроб

Чаят от глухарче подкрепя функционирането на черния дроб и работи като натурален детокс. Също по този начин облекчава признаците на чернодробни болести и усъвършенства и бъбречната активност. От епохи се употребява при проблеми с черния дроб, а разнообразни проучвания потвърждават, че подкрепя движението на жлъчна течност, а оттова и очистването от отрови.
 Снимка 638366

Хранителни субстанции

Чаят от глухарче е цялостен с витамини и минерали, които подкрепят цялостното ни здравословно положение. Сред тях са витамин С, желязо, калий, бета-каротин, магнезий, калций, желязо, цинк и витамин А, както и доста значимите за здравето на червата разтворими фибри. Така единствено с една чаша от напитката дневно си доставяме огромна част от веществата, от които организма ни има потребност.

Ефективна отбрана

Чаят от глухарче има мощни антиоксидантни свойства, които ни защищават от въздействието на свободните радикали и оксидативния стрес, който може да докара до повишен риск от разнообразни болести, пораждане на възпаления, наддаване на тегло, влошена когнитивна функционалност и други, предава. 

Срещу възпаленията

Този чай има мощен противовъзпалителен резултат, което се потвърждава с понижаване на маркерите за инфектиране в организма при разнообразни проучвания. А точно възпалителните процеси са в основата на огромна част от болести, по тази причина ефикасната им предварителна защита е от значително значение за здравословното ни положение. Чаят от глухарче е ефикасни и за справяне с местни възпаления като кожна екзема да вземем за пример.
 Снимка 638367

Сърдечно-съдова система

Според разнообразни проучвания, чаят от глухарче повлиява дейно високо кръвно налягане, което е водеща причина за проблемите със сърдечно-съдовата система. Този резултат се дължи на диуретичните му свойства, които оказват помощ на тялото да се освободи от непотребните течности.

Освен това глухарчето намалява общия холестерол и триглицеридите, като в същото време покачва HDL " положителния " холестерол, което е още една огромна изгода от този чай за здравето на сърцето и съдовата система.
 Ментов чай и за какво е считан за най-хубавата напитка за плосък стомах
Най-добрата напитка за плосък стомах

Няма калории и е естествено сладка

Храносмилане

Ако страдаме от проблеми със стомаха, той постоянно е издут и изпитваме дискомфорт, може би точно чаят от глухарче е напитката, която ще ни помогне да се оправим с тях. Той подпомага храносмилането и функционалността на отделителната система. Естествено слабително средство е и оказва помощ при запек и газове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР