Ако не сме от големите чистници, вероятно гледаме да си

...
Ако не сме от големите чистници, вероятно гледаме да си
Коментари Харесай

Тези неща трябва да се почистват всеки ден

Ако не сме от огромните чистници, евентуално гледаме да си спестяваме силата за по-основното почистване вкъщи един път на две седмици или веднъж в месеца. Въпреки че това също може да е ефикасен способ, въпреки всичко има избрани неща, които би трябвало да се почистват всекидневно.

И това надалеч не значи, че за задачата са ни нужни някакви специфични препарати или уреди, а само главните средства, които по този начин или другояче имаме подръка. Така домът ни ще е освен по-спретнат, само че и ще ни е по-лесно да го почистим по-основно, когато настъпи времето за това.

Бутилката за вода

Бутилката за вода за многократна приложимост е едно от нещата, които са на всички места с нас през целия ден и се нуждае от ежедневно разчистване, с цел да не развие бактерии и плесен. Ако материалът, от който е направена, го разрешава, можем да я сложим с останалите съдове в миялната, или пък да я измием на ръка с топла вода и препарат.

Кафе машината

Въпреки че кафе машината не се нуждае от " цялостно обслужване " всекидневно, е добре да почистваме някои съставни елементи всеки ден. Това са приставката за правенето на млечна пяна, ако си вършим капучино, както и контейнера, в който се събира отпадъчното кафе, в случай че пък имаме кафе автомат.

Домакински съдове

Добре е да отвикнем от навика да трупаме мръсни чинии в мивката или пък в миялната. Съдовете би трябвало да почистваме всеки ден, в противоположен случай рискуваме по тях да засъхне нечистотия, която се почиства по-трудно, а в дома ни да се разнесе неприятна миризма.

Кухненска мивка

Тъй като елементарно се замърсява и оцветява поради честата приложимост, е добре да почистваме кухненската мивка всеки ден. За задачата е нужно да я изплакнем откакто сме измили чиниите и да я избършем с гъба и забрадка.

Кухненски плот

След всяко готвене, кухненските плотове и котлони нормално са покрити с петна и пръски от лой. За да не се натрупва нечистотия по тях и да не се развият нездравословни бактерии, е нужно да ги почистваме постоянно в края на деня.

Кухненски под

Тук не става дума за почистването на пода с кофата и парцала, което нормално е част от по-основното почистване на дома. Въпреки това е добре измитането на кухненския под от трохите и попаднали други дребни отпадъци след вечеря да се трансформира в всекидневен табиет.

Кухненската гъба

Тъй като ги използваме даже по няколко пъти дневно, с цел да измиваме съдовете, кухненските гъби също изискват хигиенична поддръжка. Можем да ги почистваме с препарат и по-късно да ги оставим да се изсушат.

Стъклените порти на душ кабината

Твърдата вода може да остави петна по стъклените порти на душ кабината, които да засъхнат и да бъдат по-трудни за разчистване по-късно. За да предотвратим това, е добре да избърсваме стъклото всеки ден или след всяко прилагане на душа.

Плота в банята

Него също е целесъобразно да почистваме всекидневно, откакто сме употребявали артикули като паста за зъби, грим и друга козметика. Те елементарно могат да оставят петна по повърхностите в банята, които да засъхнат и да да станат по-трудни за унищожаване, до момента в който пристигна време за по-основното разчистване, написа marthastewart.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР