Ако не слагаме ваксини и нещата се развиват така, както

...
Ако не слагаме ваксини и нещата се развиват така, както
Коментари Харесай

Учени от БАН изчислиха кога ще си тръгне коронавируса

 " Ако не слагаме ваксини и нещата се развиват по този начин, както се развиваха до момента в България, би трябвало някъде докъм средата на идната година да имаме завършек на епидемията – значи, че към 70% от популацията на България ще се е срещнало с ковид. “ Това съобщи пред " БНР ", проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към Българската академия на науките.

" Общо ще има към 50 хиляди души, които ще са умряли, доникъде на идната година. От тези 50 хиляди би трябвало да извадите тези 10 500, които дотук са умряли “, уточни проф. Кунчев за този вид. Днес учени от Българска академия на науките, Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и Нов български университет ще показват няколко вероятни сюжета за развиването на пандемията от Covid-19, учредени на математически модели. 

Ако имунизационният проект се извършва оптимално в заложените параметри и се имунизират към 100 -120 хиляди души на месец, епидемията ще свърши до октомври - най-много до края на тази година, акцентира проф. Огнян Кунчев в предаването " Преди всички “. " Не е до май, не е и до 2024 година “, посочи той.

Регистрираните случаи на инфектирани не са действителни, действителните и нерегистрирани са най-малко три-четири пъти повече, разяснява Кунчев и добави, че това е феномен на всички места, освен в България.

" Значи към 1 милион ги сложете, приказваме жестоко. На този 1 милион имаме 10 хиляди души умряли. За да бъдат инфектирани останалите до 5 милиона, общият брой на умрелите при такива безваксинни тактики са към 50 хиляди души. Това е действителността, няма какво да си затваряме очите. “

Ако приемем хипотезата за безваксинно развиване на епидемията и в случай че желаеме да свърши до април-май следващата година при отслабен, релаксиран локдаун, какъвто се ползва у нас, отново да се съблюдават ограниченията до тогава, безапелационен е Огнян Кунчев.

Изчисленията на математиците са учредени на класически метод, само че моделът се обновява заради новите свойства на ковид, разясни проф. Кунчев.

" Новите варианти не отчитаме. Отчитаме " държанието “ на ковид “, посочи той, визирайки приликите и разликите на ковид с обичайния грип.

" Правим модели с имунизации. Ако има проект за имунизации до края на годината, всичко това го отчитаме “, означи математикът.

Прогнозите, които в този момент слушаме, са кратковременни, сподели още проф. Огнян Кунчев. " Въпросът е в дълготраен проект, човек в случай че желае да си възнамерява живота. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР