Ако не се защити базовата енергия (от АЕЦ Козлодуй) или

...
Ако не се защити базовата енергия (от АЕЦ Козлодуй) или
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Нужно е да защитим базовата енергия от АЕЦ "Козлодуй"

Ако не се отбрани базовата сила (от АЕЦ „ Козлодуй " ) или ще имаме доста скъпа нощна сила, или ще внасяме извън и ще има дефицит. Всички базови производства би трябвало да бъдат подкрепени в тази рецесия, АЕЦ „ Козлодуй " не би трябвало да заплаща отрицателната сила. Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски в ефира на „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ На АЕЦ „ Козлодуй " не й се изкупува силата, тя сега заплаща отрицателна електрическа сила. В даден миг централата ще спре да работи. Ще би трябвало да внасяме базова сила от някъде ", разясни енергийният специалист.

„ Както цената на сиренето пораства, не може да чакаме, че електрическата енергия ще стои на същата цена. Тецовете ни са в недостиг, внасяме евтина сила от Румъния ", предизвести Хиновски.

Сега би трябвало да се търсят способи за повишение конкурентноспособността на Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток " и тя е краткотрайна, това не е дълготрайно решение, счита Хиновски. Той счита, че предложенията от новия енергиен министър Румен Радев са реалистични.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР