Ако не се смята войната в Украйна, най-важното са наближаващите

...
Ако не се смята войната в Украйна, най-важното са наближаващите
Коментари Харесай

Дмитрий Гудков: Елитът около Путин се замисля за опцията ”Милошевич”

Ако не се счита войната в Украйна, най-важното са наближаващите промени в Русия. Времето на Владимир Путин изтича. Пясъкът от пясъчния часовник на неговия политически живот се изсипва все по-бързо. Само преди година специалистите му даваха още 10 години. А сега, както слушам от познати, доста от отпътувалите към този момент обмислят да се върнат, мислят да си наемат жилище, сякаш това ще стане скоро.

Той разяснява и по кое време ще завърши ръководството на Путин: Първо би трябвало да се стигне до военно проваляне. След това ще стартират процеси като разединение на елита, митинги - защото сега се натрупа протестен капацитет, който в един миг ще избухне. Освен това мисля, че западният свят няма да допусне образуването на нови диктатури в Русия. Убеден съм, че войната и Украйна ще трансформират цялата система за интернационална сигурност, ще се появи нещо ново на мястото на Организация на обединените нации. Това ще бъде напълно различен свят, който ще дефинира нещата поновому, в това число мястото на Русия.

След икономическата и обществената злополука, която ще преживее Русия, доста ще зависи от Запада. Ако страната се затвори, ще се трансформира в огромна Северна Корея и в един миг още веднъж ще стартира да заплашва целия свят. Трябва да има интеграция - явно е нужна взаимна стратегия със западните страни, показва той.

Путин би трябвало да бъде делегитимиран в очите на елита, да бъде основан интернационален арбитражен съд, който да го разгласи за военнопрестъпник. Същевременно стои въпросът за какво до разединение на елита към Путин не се е стигнало, за какво неговите хора не го махат. Но по какъв начин да го махнат, в случай че с него продължава да се води разговор, в случай че му звънят по телефона и го посещават. В очите на своето обграждане Путин е номер едно в разговора със западния свят. Тази визия би трябвало да бъде разрушена, тъй като точно от разцеплението на елита зависи по кое време ще приключи войната, безапелационен е опозиционерът.

Докато Путин има легитимност и поддръжка, няма да се промени нищо. Легитимността ще завърши с настъпването на военното проваляне. А в случай че също така Западът насочи явен сигнал към елитите, сътвори интернационален арбитражен съд и Путин бъде разгласен за военнопрестъпник, елитите ще се замислят над " опцията Милошевич ", каквато бе дадена на сръбските елити, споделя още той пред Константин Егерт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР