Ако не се разберем сега, до ноември, до след местните

...
Ако не се разберем сега, до ноември, до след местните
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако третият мандат пропадне, до ноември няма да има редовен кабинет

" Ако не се разберем в този момент, до ноември, до след локалните избори, няма да има постоянно държавно управление. Защото с наближаването на локалните избори желанието на партиите да вършат стъпки една към друга понижава ". Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Според него без значение от това какъв брой откровено се декларира поддръжка за реализация с третия мандат, динамичността на политическата буря сега е толкоз мощна, че излъчването на подобен кабинет ще е доста мъчно. Той обаче увери, че в случай че президентът връчи третия мандат на " Демократична България ", тя има концепция по какъв начин може да се случат нещата.

Иванов е безапелационен, че е извънредно значимо таман в този момент да се сформира постоянно държавно управление, тъй като другояче страната ще изпусне последния си исторически късмет в доста връзки. " Ако в този момент не хванем прозореца за еврозоната и Шенген, за рационализация на армията, на реализацията на Плана за възобновяване и резистентност, и то освен като пари, а и като трайна проевропейска смяна - не е ясно по кое време ", сподели водачът на " Да, България ".

Иванов предизвести и че в случай че не се осъществя третият мандат, би трябвало да можем да си отговорим на въпроса, по какъв начин по-късно ще се ръководи страната. Защото, по думите му, конституцията ни наподобява на палимпсест - ръкопис, под който прозира различен, истинският текст. " Т.е. тодорживковският модел продължава да съществува. Парламентите се трансформират в сезонни събрания, които се събират да ратифицират решенията на Държавния съвет, който действително ръководи страната ", сподели Иванов.

Той съпостави изборните акции с риалити формати, на които през днешния ден се отдава политическата класа. Понеже те са толкоз чести към този момент, все по-трудно става в парламентите с по три месеца живот партиите да намират допирни точки. " Затова е значимо това да го спрем в този момент ", прикани съпредседателят на Демократична България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР